Robben moet seizoenstart met Bayern laten schieten

Reacties

Bayern München moet het nieuwe seizoen beginnen zonder Arjen Robben. Eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de 32-jarige vleugelspits zes weken aan de kant zal staan door de spierblessure die hij zaterdag opliep.

Robben moet seizoenstart met Bayern laten schieten

Robben moest na 35 minuten naar de kant in het oefenduel met SV Lippstadt toen hij naar zijn rechterdijbeen greep. Daarvoor had de man die het slot van het afgelopen seizoen ook al had gemist nog gescoord. Maar zijn eerste optreden in vier maanden tijd liep uiteindelijk uit op een grote teleurstelling. Naar nu blijkt heeft hij een spierblessure in zijn rechterlies opgelopen.

In aanloop naar het nieuwe seizoen was Robben juist nog optimistisch gesteld over zijn conditie. Zijn doelstelling, er vanaf het begin weer bij zijn, bleek realistisch. Nu blijkt echter dat de start van het seizoen, de strijd om de Duitse Super Cup op 14 augustus tegen Borussia Dortmund, niet haalbaar is. Twee weken later begint de Bundesliga met een thuiswedstrijd tegen Werder Bremen.

Dat ook die te vroeg lijk te komen is een hard gelag voor Robben en Bayern, vooral omdat trainer Carlo Ancelotti in zijn eerste weken ook al niet over diverse EK-gangers en de geblesseerde Braziliaanse buitenspeler Douglas Costa kan beschikken. Ancelotti's voorganger Pep Guardiola moest Robben in het seizoenslot ook al missen. Zijn laatste officiële wedstrijd dateert van begin maart.

Oranje
De eerste interlands van het Nederlands elftal komen waarschijnlijk ook te vroeg voor Robben. Op 1 september oefent de ploeg van bondscoach Danny Blind tegen Griekenland. Vijf dagen later staat de eerste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden op het programma. De 88-voudig international speelde in november zijn laatste interland, toen hij tegen Wales (3-2) zijn waarde bewees met twee treffers.

Arjen Robben grijpt naar zijn rechterbovenbeen tijdens het oefenduel met SV Lippstadt (4-3), dat aanvankelijk nog zo goed voor hem begon met een doelpunt.
Arjen Robben grijpt naar zijn rechterbovenbeen tijdens het oefenduel met SV Lippstadt (4-3), dat aanvankelijk nog zo goed voor hem begon met een doelpunt.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.