Guardiola selecteert Bytyqi voor oefenkraker tegen Bayern

Reacties

Sinan Bytyqi is een van de tien jeugdspelers van Manchester City die de kans krijgt om de nieuwe manager Pep Guardiola te overtuigen. De Spaanse coach heeft hem geselecteerd voor het testduel met Bayern München (vanavond 20.30 uur) en de oefentrip naar China.

Guardiola selecteert Bytyqi voor oefenkraker tegen Bayern

Net als in 2013 begint de periode van Guardiola bij een nieuwe club met een directe confrontatie met zijn vorige werkgever. Destijds zegevierde Bayern in de eerste serieuze oefenwedstrijd onder de nieuwe trainer met 2-0 tegen Barcelona. Dit keer komt Guardiola met Manchester City op bezoek bij Bayern.

Bytyqi is een van de spelers die bij die kraker in actie kan komen. De 21-jarige Oostenrijker kende in 2015 een weinig succesvolle uitleenbeurt bij SC Cambuur, maar heeft zich vervolgens laten zien bij de reserves van City. Dat levert hem nu een kans op bij het eerste elftal. Tegen Bayern is de kans op speelminuten zelfs aanzienlijk voor de aanvallende middenvelder, aangezien de EK-gangers van de nummer vier van Engeland pas net terug zijn van vakantie. Ook in China behoort Bytyqi tot het keurkorps van Guardiola als Manchester United (25 juli) en Borussia Dortmund (28 juli) de tegenstanders zijn.

Sinan Bytyqi in actie voor SC Cambuur.
Sinan Bytyqi in actie voor SC Cambuur.

Bij Bayern kijkt iedereen uit naar het snelle weerzien met Guardiola. 'Wij zijn dankbaar voor wat hij hier gedaan heeft. Het was een eer om met een van de beste trainers ter wereld te werken', stelt Xabi Alonso op de site van de Duitse kampioen. Carlo Ancelotti, de opvolger van Guardiola, valt hem bij. 'Hij heeft hier waanzinnig gepresteerd. Iedere coach heeft zijn eigen stijl en ik ga mijn eigen ideeën introduceren, maar het is duidelijk dat Pep het huidige Bayern vorm heeft gegeven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.