Bayern shopt weer in Dortmund: Hummels maakt overstap

Reacties

Bayern München trekt zich niets aan van alle kritiek die het de laatste jaren gekregen heeft naar aanleiding van het leegroven van de concurrentie. De Duitse landskampioen heeft zich versterkt met Mats Hummels, die overkomt van rivaal Borussia Dortmund.

Bayern shopt weer in Dortmund: Hummels maakt overstap

Hummels (27) komt voort uit de jeugd van Bayern München, maar werd daar uiteindelijk niet goed genoeg bevonden en stapte medio 2009 voor 4,2 miljoen euro over naar Borussia Dortmund. In Dortmund groeide Hummels uit tot international van Duitsland en één van de beste verdedigers op de Europese velden.

Bayern is inmiddels dan ook wél overtuigd van de kwaliteiten van de mandekker en haalt hem voor ongeveer 35 miljoen euro terug naar het oude nest. Het contract van Hummels liep in Dortmund nog slechts een jaar door, waardoor de nummer twee van Duitsland genoodzaakt was om de steunpilaar te verkopen en zo een transfervrije uittocht te voorkomen. Zelf wilde de centrumverdediger niets liever dan terug naar zijn oude club, waar hij tot de zomer van 2021 getekend heeft.

Mats Hummels komt bij Bayern München oud-ploeggenoten Mario Götze en Robert Lewandowski tegen. Op deze foto is hij nog tegenstander van Götze.

Dat Hummels na Mario Götze en Robert Lewandowski de derde speler is die Dortmund verruilt voor de grote concurrent, zal veel stof doen opwaaien in Duitsland. Bayern ligt al jaren onder vuur vanwege het leegroven van de concurrentie, wat er in de ogen van de criticasters voor heeft gezorgd dat de Bundesliga voorspelbaar is geworden.

Hummels is de tweede grote aanwinst van Bayern München met het oog op volgend seizoen. Eerder slaagde de club er al in om het achttienjarige supertalent Renato Sanches voor een bedrag van veertig miljoen euro los te weken bij Benfica.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.