Dortmund bereid Bayern-wens Hummels in te willigen

Reacties

Mats Hummels heeft officieel zijn wens geuit om na dit seizoen de stap te maken naar Bayern München. Borussia Dortmund is bereid mee te werken, mits de Beierse concurrent met 'een buitengewone' afkoopsom over de brug komt.

Dortmund bereid Bayern-wens Hummels in te willigen

Hummels (27) wordt al weken in verband gebracht met Bayern München. De verdediger heeft nu zijn club officieel gemeld daadwerkelijk die stap te willen zetten. De clubleiding van Borussia Dortmund heeft besloten in principe mee te willen werken.

Maar aan die medewerking zijn wel duidelijke voorwaarden verbonden. BVB wil dat Bayern München de buitengewone afkoopsom betaalt die past bij de waarde van de speler. Daarbij wordt fijntjes gewezen op het feit dat Hummels geen gelimiteerde afkoopsom in zijn contract heeft staan.  

Borussia Dortmund meldt dat het 'tot nu toe überhaupt nog geen bod' heeft ontvangen uit München voor Hummels, die in 2009 als twintigjarig talent juist nog vertrok bij Bayern. Destijds kostte de bij Bayern opgeleide verdediger nog geen vijf miljoen euro, nu wordt de afkoopsom van de international geschat op ruim dertig miljoen euro.

Bayern München heeft vaker vaste waardes uit Dortmund weggehaald. Mario Götze vertrok in 2013 voor 37 miljoen euro naar Beieren om een jaar gezelschap te krijgen van Robert Lewandowski. De Poolse goalgetter maakte transfervrij de beladen overstap nadat hij door Dortmund aan zijn afelopende contract was gehouden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.