Bayern München slijt Dante aan VfL Wolfsburg

Reacties

Dante verruilt de ene Duitse topclub voor de andere. De Braziliaanse mandekker stapt van Bayern München over naar VfL Wolfsburg. Hij tekent voor drie jaar bij de club van spits Bas Dost.

Bayern München slijt Dante aan VfL Wolfsburg

Dante was een belangrijke schakel in de ploeg van Bayern die in 2012/13 onder leiding van trainer Jupp Heynckes de treble won. Het was het eerste seizoen van de nu 31-jarige Braziliaan in München, nadat hij was overgestapt van Borussia Mönchengladbach.

Het perspectief van Dante veranderde totaal toen Pep Guardiola in de zomer van 2013 het stokje overnam van Heynckes. De Spaanse oefenmeester eist van zijn verdedigers dat ze ver naar voren spelen en Dante voelde zich niet comfortabel bij die speelstijl.

Gevolg was dat de verdediger langzaam naar de uitgang geduwd werd. Dante was vorig seizoen al geen onomstreden basisspeler meer en zaterdag begon hij tegen Bayer Leverkusen (3-0 winst) op de reservebank, terwijl alle andere échte centrumverdedigers geblesseerd waren.

Een dag later werd bekend dat Dante naar concurrent Wolfsburg verhuist. Duitse media melden dat Bayern Aymeric Laporte (Athletic de Bilbao) op het oog heeft als vervanger. Met Wolfsburg zal Dante het opnemen tegen PSV in de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.