Bayern heeft Plan B(ergwijn) niet nodig: zomeraanwinst eerder naar München

Reacties

Bayern München heeft de komst van Bryan Zaragoza op Deadline Day afgerond. Dat de Spaanse vleugelspits een half jaar eerder overkomt van Granada middels een huurconstructie, betekent dat de Duitse recordkampioen zich niet meer zal melden bij Ajax voor Steven Bergwijn.

Bayern heeft Plan B(ergwijn) niet nodig: zomeraanwinst eerder naar München
© Pro Shots

Bergwijn was in beeld bij Bayern, mocht het niet lukken om Zaragoza los te weken bij Granada. De 22-jarige international van Spanje was al vastgelegd voor komend seizoen, maar komt eerder naar München vanwege de blessures bij, met name, Kingsley Coman en Serge Gnabry. Bayern betaalt zo'n vier à vijf miljoen extra, nadat het eerder al ongeveer dertien miljoen euro had neergeteld om Zaragoza komende zomer aan te trekken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Bayern is Zaragoza na centrumverdediger Eric Dier, gehuurd van Tottenham Hotspur, en rechtsback Sacha Boey, voor dertig miljoen euro overkomen van Galatasaray, de derde winteraanwinst. Die versterkingen zijn vooral ingegeven door de krapte van de selectie en diverse blessures. Bayern is daarmee klaar voor deze winter. Ajax hoeft op Deadline Day vanuit München geen bod meer te verwachten op Bergwijn.

'In het voetbal moet je altijd flexibel zijn en dus hebben we gereageerd op de huidige situatie', zegt technisch directeur Christoph Freund. 'Bij een overeenkomst als deze zijn drie partijen betrokken, we zijn blij dat Bryan Zaragoza eerder bij ons heeft getekend dan aanvankelijk besloten was. Bryan ziet zijn toekomst bij Bayern en die toekomst begint nu. We zijn blij dat hij onze selectie komt versterken voor de tweede seizoenshelft.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Bryan Zaragoza
Meer over Bryan Zaragoza
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.