Bauza passeert Higuaín bij eerste Argentijnse selectie

Reacties

Niet Lionel Messi maar Gonzalo Higuaín is de grote afwezige in de eerste selectie van de nieuwe Argentijnse bondscoach Edgardo Bauza. Javier Mascherano en Sergio Agüero zijn er net als Messi wel gewoon bij als Argentinië de kwalificatiereeks voor het WK 2018 hervat.

Bauza passeert Higuaín bij eerste Argentijnse selectie

Vrijdag maakte Messi al bekend terug te komen op zijn besluit een punt te zetten achter zijn interlandcarrière. De 113-voudig international en topscorer aller tijden van Argentinië nam die beslissing overmand door emoties na wéér een nederlaag in een finale (tegen Chili, Copa América Centenario). Een gesprek met Bauza deed wonderen.

De aanstelling van de opvolger van Gerardo Martino heeft minder prettige gevolgen voor Higuaín. Ook de miljoenenaankoop van Juventus maakte het in de na penalty's verloren niet waar en miste een enorme kans op de openingsgoal, die Argentinië de eerste prijs sinds 1993 had kunnen bezorgen. Nu ontbreekt de Serie A-topscorer van afgelopen seizoen.

In de aanvalslinie is Agüero er wel bij. De spits van Manchester City werd samen met Mascherano in verband gebracht met een vroegtijdig afscheid als international. In het kielzog van Messi zijn ook de twee andere sterkhouders er vooralsnog weer bij als Argentinië, derde in de stand na zes duels, het begin september opneemt tegen Uruguay en Venezuela.  

De 27-koppige selectie van Argentinië

Doel: Sergio Romero (Manchester United), Mariano Andújar (Estudiantes de la Plata), Nahuel Guzmán (Tigres).

Verdediging: Facundo Roncaglia (Celta de Vigo), Mateo Musacchio (Villarreal), Ramiro Funes Mori (Everton), Emmanuel Mas (San Lorenzo), Marcos Rojo (Manchester United), Martín Demichelis (Espanyol), Pablo Zabaleta (Manchester City), Gabriel Mercado (Sevilla), Nicolás Otamendi (Manchester City).

Middenveld: Matías Kranevitter (Sevilla), Javier Mascherano (Barcelona), Lucas Biglia (Lazio), Augusto Fernández (Atlético Madrid), Éver Banega (Internazionale), Javier Pastore (Paris Saint-Germain), Érik Lamela (Tottenham Hotspur), Nicolás Gaitán (Atlético Madrid), Angel Di María (Paris Saint-Germain).

Aanval: Lionel Messi (Barcelona), Ángel Correa (Atlético Madrid), Lucas Pratto (Atlético Mineiro), Sergio Agüero (Manchester City), Paulo Dybala (Juventus), Lucas Alario (River).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.