'Vijfde keus' Bauza nieuwe bondscoach van Argentinië

Reacties

De Argentijnse voetbalbond AFA heeft Edgardo Bauza aangesteld als nieuwe bondscoach. De drievoudig international volgt de in juli opgestapte Gerardo Martino op.

'Vijfde keus' Bauza nieuwe bondscoach van Argentinië

De 58-jarige Bauza komt over van São Paulo, waar hij sinds december 2015 in dienst was. De Braziliaanse topclub strandde eerder dit jaar onder zijn leiding in de halve finale van de strijd om de Copa Libertadores. Eerder slaagde de Argentijn er met LDU Quito (2008) en San Lorenzo (2014) wél in dit prestigieuze toernooi te winnen.

Met de benoeming van Bauza komt een einde aan een lange en vooral moeizame zoektocht van de AFA. De Argentijnse bond liep een blauwtje bij Diego Simeone, Mauricio Pochettino, Jorge Sampaoli en Marcelo Bielsa, waardoor de nieuwe bondscoach op zijn best de vijfde keus is. 'We hebben met verschillende kandidaten gesproken en uiteindelijk gekozen voor Bauza', meldt de AFA in een verklaring. 'Vrijdag vliegt hij naar Argentinië en zullen we het onder meer over de invulling van de technische staf hebben.'

Verreweg de belangrijkste missie voor Bauza wordt het overtuigen van Lionel Messi om zijn interlandloopbaan alsnog voort te zetten. De 29-jarige vedette kondigde na de verloren finale van de strijd om de Copa América tegen Chili aan dat hij het voor gezien houdt als international.

Bauza's eerste competitieve interland wordt de thuiswedstrijd tegen Uruguay in de WK-kwalificatie op 1 september. Na zes speelrondes in de Zuid-Amerikaanse zone bezet Argentinië de derde plaats. De topvier plaatst zich rechtstreeks voor de titelstrijd in Rusland, de nummer vijf krijgt een herkansing in een play-off.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.