Bielsa zadelt Argentijnse bond met grotere problemen op

Reacties

De zoektocht van de Argentijnse voetbalbond (AFA) naar een opvolger van de opgestapte bondscoach Gerardo Martino verloopt tot nu toe moeizaam. In de week dat Mauricio Pochettino aankondigde bij Tottenham Hotspur te blijven, liep de AFA een blauwtje bij Marcelo Bielsa.

Bielsa zadelt Argentijnse bond met grotere problemen op

'Ik heb inderdaad met meneer Bielsa gesproken. Hij zegt alleen dat nu het verkeerde moment is', aldus Armando Pérez namens de AFA in gesprek met het Argentijnse De Leprosos y Canallas. 'Zijn hart denkt er anders over, zo verzekerde hij me. Hij vindt zich echter niet de goede persoon en dat heb ik te respecteren.'

Met zijn 'verkeerde moment' refereert Bielsa waarschijnlijk aan de ophef die ontstond toen hij begin deze maand aankondigde toch niet in dienst te treden bij Lazio, twee dagen nadat de club uit Rome zijn komst had bevestigd. Het woedende Lazio heeft zelfs juridische stappen aangekondigd tegen de trainer met het kortste dienstverband in de clubhistorie.

Onduidelijk is wie de volgende trainer wordt die Pérez gaat benaderen voor het bondscoachschap. Enige haast is geboden, want in september speelt Argentinië alweer WK-kwalificatieduels. Wie het ook wordt: de nieuwe Argentijnse bondscoach zal ongetwijfeld Lionel Messi benaderen met het verzoek zijn interlandloopbaan alsnog voort te zetten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.