Argentijnse bondscoach in Barcelona voor gesprek met Messi

Reacties

Egardo Bauza is woensdag gearriveerd in Barcelona om met Lionel Messi te praten over zijn besluit om te stoppen als international. De Argentijnse bondscoach is echter niet naar Spanje gekomen om de 29-jarige sterspeler te overtuigen terug te komen op zijn beslissing.

Argentijnse bondscoach in Barcelona voor gesprek met Messi

Bauza kondigde bij zijn aanstelling als keuzeheer van Argentinië al aan te zullen praten met Messi, die na het verlies in de finale van de Copa América Centenario tegen Chili in alle emotie bekend maakte zijn laatste wedstrijd in het Argentijnse shirt te hebben gespeeld. Ook Barcelona-verdediger Javier Mascherano twijfelt over zijn toekomst als international.

'Ik ben hier om te praten met Messi en Mascherano', vertelde Bauza aan Spaanse media bij aankomst op vliegveld El Prat in Barcelona. 'Ik heb er een goed gevoel over, maar ik ben hier niet om Messi te overtuigen. Ik ben gekomen om over voetbal te praten. Hij kan zijn frustraties bij mij uiten en ik kan hem vertellen wat mijn ideeën zijn over de nationale ploeg.'

Meteen nadat Messi zijn besluit openbaar had gemaakt, ontstonden al geruchten dat de 113-voudig international overwoog zich toch weer beschikbaar te stellen. Bauza heeft in aanloop naar de WK-kwalificatieduels met Uruguay en Venezuela van begin september goede hoop. 'Ik ben van nature optimistisch gestemd. Ik hoop dat ik hem op zijn gemak kan stellen', aldus Bauza.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.