Barcelona vormt technisch hart met Braida en Rexach

Reacties

Barcelona heeft een nieuwe Technische Commissie in het leven geroepen, waarin onder anderen Ariedo Braida en Carles Rexach plaatsnemen. De voormalige directeur van AC Milan en de Catalaanse clubicoon gaan samen met het clubbestuur en trainer Luis Enrique het technisch beleid van Barça vormgeven.

Barcelona vormt technisch hart met Braida en Rexach

Tot vorige maand was dat vrijwel volledig in handen van Andoni Zubizarreta. De 53-jarige oud-doelman kreeg van voorzitter Josep María Bartomeu te horen dat hij na vierenhalf jaar zijn koffers moest pakken. Het gedwongen vertrek van Zubizarreta volgde kort op het onomkeerbaar worden van het door de FIFA opgelegde transferverbod van Barcelona, dat wegens het aantrekken van jeugdspelers op te jonge leeftijd pas in januari 2016 weer spelers mag aantrekken.

Omdat Zubizarreta ook met zijn aankopen niet altijd even gelukkig was, komt die taak nu niet meer in handen te liggen van één man. Braida en Rexach vormen vanaf heden met vice-voorzitter Jordi Mestre en directeur Javier Bordas een technisch hart zoals Ajax die sinds de fluwelen revolutie van Johan Cruijff ook hanteert. Het kwartet neemt de beslissingen in overleg met trainer Luis Enrique en hoofd opleiding Jordi Roura.

Carles Rexach, hier op de foto met Lionel Messi, was achter de schermen al actief als adviseur van Barcelona.
Carles Rexach, hier op de foto met Lionel Messi, was achter de schermen al actief als adviseur van Barcelona.

Braida zal met zijn uitstekende kennis van de internationale markt een belangrijke rol krijgen. De 68-jarige Italiaan staat te boek als de man die eind jaren tachtig de architect was van het succesvolle AC Milan van Marco van Basten (op de foto met Braida), Ruud Gullit en Frank Rijkaard. Eind 2013 vertrok Braida bij Milan. Van de succesvolle club die in het tijdperk-Braida onder meer acht landstitels, vijf keer de Europa Cup I en drie Wereldbekers voor clubs won was toen al weinig meer over.

Rexach vervulde achter de schermen al een rol als adviseur. De voormalige aanvaller, goed voor 665 wedstrijden en 211 doelpunten in het shirt van Barcelona, was in het verleden nog assistent van Johan Cruijff en zelfs heel even hoofdtrainer in het seizoen 2001/02. Door een Technische Commissie in te stellen hoopt Barcelona een nieuwe succesperiode in te luiden. De Catalanen wachten al anderhalf jaar op een hoofdprijs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.