Barcelona verliest punten bij vervolg recordserie Messi

Barcelona is op bezoek bij Valencia niet verder gekomen dan een gelijkspel. Met een benutte strafschop bepaalde Lionel Messi de eindstand op 1-1 en stelde hij een van zijn eigen records nog maar eens wat scherper.

Barcelona verliest punten bij vervolg recordserie Messi

Na ruim een half uur kwam Valencia op voorsprong. Die voorsprong deed recht aan het spelbeeld. Valencia gaf weinig weg en meldde zich ondanks meer balbezit voor de Catalaanse grootmacht regelmatig venijnig in het vijandelijke strafschopgebied. Het was Ever Banega die een door Gerard Piqué weggekopte bal voor zijn voeten zag belanden en raak schoot.

Nog voor de onderbreking kwam Barcelona langszij. João Pereira liep op nogal onbezonnen wijze Pedro onderuit en werd bestraft met een strafschop. Messi schoot de penalty onberispelijk hard in de winkelhaak.

Met zijn treffer zette Messi een reeks voort. Hij was vanavond voor het twaalfde competitieduel (!) op rij trefzeker. Onlangs had hij zelf het record al op elf gezet.

In de tweede helft hielden beide ploegen elkaar in de tang. Ook invaller David Villa kon zijn oude ploeg geen pijn doen. Door het gelijkspel bedraagt het verschil met nummer twee Atlético Madrid nu twaalf punten, de rivaal kan evenwel door vanavond te winnen van Real Betis het gat met Barcelona verkleinen. Landskampioen Real Madrid staat al zestien punten achter op de aartsrivaal. Valencia is na vanavond zesde.

Overige uitslagSevilla - Rayo Vallecano 2-1

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen