Ajax huurt vleugelspits Cuenca half jaar van Barcelona

Ajax huurt de Spaanse aanvaller Joan Isaac Cuenca Lopez (21), voetbalnaam Cuenca, tot het einde van het seizoen van Barcelona. Hij is een vleugelaanvaller die vooral op rechts uit de voeten kan.

Ajax huurt vleugelspits Cuenca half jaar van Barcelona

Cuenca heeft het bij de Catalaanse grootmacht te stellen met hevige concurrentie. Zo moet hij het opnemen tegen niemand minder dan Lionel Messi, David Villa, Alexis Sánchez, Cristian Tello en Pedro. Ook Cesc Fabregas en Andrés Iniesta komen regelmatig als aanvaller in actie.

Door blessures kwam Cuenca dit seizoen in de competitie nog niet in actie. Een telefoongesprek met trainer Tito Vilanova, die in New York verblijft vanuit medische redenen, zou de jonge Spanjaard hebben overtuigd.

Ajax slaat met het binnenhalen van Cuenca een mooie slag. Ook Real Betis, Valencia, Granada en Real Zaragoza hadden de aanvaller op de korrel. Dat technisch directeur Marc Overmars als oud-speler nog steeds goede banden met Barcelona heeft, speelde een rol bij de totstandkoming van de huurovereenkomst. Ook Johan Cruijff onderhoudt nog een warme band met Barcelona.

Voor Ajax komt de transfer op het goede moment. Ryan Babel is vanwege knieklachten de komende weken niet beschikbaar. Derk Boerrigter kampt al het hele seizoen met vormverlies en de peperdure Miralem Sulejmani is door De Boer naar het beloftenteam verbannen omdat hij niet wilde bijtekenen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen