Vilanova tot eind maart niet op de bank van Barcelona

Tito Vilanova is voorlopig niet op de bank van Barcelona te zien. De trainer verblijft tot eind maart in New York voor behandelingen aan zijn speekselklieren.

Vilanova tot eind maart niet op de bank van Barcelona

Na overleg met de artsen is besloten om Vilanova wat langer in de Verenigde Staten te houden. De korte rustpauzes tussen zijn intensieve behandelingen zouden het op en neer reizen van New York naar Barcelona des te zwaarder maken. Daarbij zouden de behandelingen minder goed kunnen aanslaan als Vilanova veel reist.

De 44-jarige Vilanova werd recentelijk geopereerd aan zijn speekselklieren nadat er voor de tweede keer in korte tijd kanker was geconstateerd. In november 2011 stond de trainer ook al een tijdje buitenspel bij Barcelona vanwege de slopende ziekte.

Totdat Vilanova terug is zal zijn assistent Jordi Roura de honneurs voor de trainer waarnemen. Zo is Roura de eindverantwoordelijke tijdens de tweestrijd met AC Milan in de Champions League. Daarnaast mist Vilanova twee Clasico's tegen Real Madrid die op 27 februari en 2 maart staan gepland.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen