Barcelona vergaloppeert zich niet op Gran Canaria

Reacties

Barcelona heeft geen beste generale beleefd in aanloop naar het Champions League-duel met Arsenal van aankomende dinsdag. Toch kwamen de Catalanen de wedstrijd tegen Las Palmas zonder kleerscheuren door (1-2).

Barcelona vergaloppeert zich niet op Gran Canaria

Las Palmas promoveerde vorig seizoen via barragewedstrijden naar de hoogste afdeling, vooral door op Gran Canaria boven zichzelf uit te stijgen. Ook dit seizoen in de Primera División werden alle vijf de overwinningen op het eigen eiland behaald. Met Sevilla en Celta de Vigo sneuvelden ook niet de minste teams.

Barcelona leek met het drukke programma voor de boeg geen risico te willen nemen. Met een kleine lichaamsschijnbeweging verschafte Luis Suárez zich net genoeg ruimte om op aangeven van Jordi Alba de 0-1 in het dak te schieten. Toch mocht Willian José even later de gelijkmaker binnenschuiven, vrij voor Claudio Bravo gezet door een magistraal hakje van Jonathan Viera.

Betrekkelijk onorthodox zorgde het supertrio MSN vlak voor rust voor een nieuwe voorsprong voor Barcelona. Suárez legde voor, Javi Varas keerde de inzet van Lionel Messi, maar Neymar ramde de rebound binnen. Mede doordat Suárez drie grote kansen om zeep hielp en dus op een totaal van 25 competitietreffers bleef staan, werd het in de slotfase nog spannend.

Onder impuls van de Argentijn Sergio Araujo, op een blauwe maandag nog actief voor Barcelona, werd Las Palmas nog twee keer gevaarlijk. Thomas Vermaelen zorgde ook nog voor een Catalaans schrikmoment door de bal bij het uitverdedigen bijna in eigen doel te koppen. De thuisploeg rook bloed, maar ontsnapte in de slotfase nog bij enkele gevaarlijke tegenstoten.

Barcelona is nu 32 wedstrijden op rij ongeslagen en staat negen punten voor op Atlético en tien op Real Madrid, al hebben die twee clubs nog een wedstrijd tegoed. Las Palmas blijft achttiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.