Ongeslagen Barcelona aast nu op Spaans record Don Leo

Reacties

Barcelona hoopt zaterdagmiddag op bezoek bij Las Palmas (aftrap 16.00 uur) een vervolg te geven aan zijn imposante reeks van 31 officiële duels zonder nederlaag. De koploper in La Liga krijgt steeds meer zicht op het Spaans record van aartsrivaal Real Madrid.

Ongeslagen Barcelona aast nu op Spaans record Don Leo

Barcelona bleef afgelopen woensdag in de inhaalwedstrijd bij Sporting Gijón (1-3 zege) voor de 31ste keer op rij ongeslagen in alle competities, een verdere aanscherping van het clubrecord. Die geweldige serie, die begon na de competitienederlaag bij Sevilla (2-1) van 3 oktober 2015, behelst inmiddels 25 overwinningen en zes gelijke spelen. Barcelona speelde zijn duels in La Liga, de Champions League, het WK voor clubteams en het toernooi om de Copa del Rey.

Met die reeks komt voor het ongenaakbare Barcelona langzaam maar zeker het Spaanse record van Real Madrid in zicht. De Koninklijke bleef in de periode oktober 1988-april 1989 liefst 34 wedstrijden op rij zonder nederlaag in La Liga (23), de strijd om de Copa del Rey (vijf) én het Europa Cup I-toernooi (zes).

Real stond destijds onder leiding van hoofdtrainer Leo Beenhakker, die zijn ploeg in die reeks 25 keer naar een overwinning loodste en negen keer zag gelijkspelen. De Madrilenen speelden in die reeks in Europees verband onder meer tegen landskampioen PSV (1-1 uit, 2-1 zege thuis).

Na het uitduel met Las Palmas van zaterdag krijgt Barcelona achtereenvolgens te maken met Arsenal (achtste finale Champions League), Sevilla en Rayo Vallecano (allen La Liga). De kans is dus redelijk groot dat het Spaans record binnenkort verwisselt van eigenaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.