Barça-wonderkind Pedri speelt extra miljoenen bij elkaar voor zijn oude club

Reacties

Pedri is door zijn goede prestaties druk bezig met extra geld verdienen voor zijn oude club Las Palmas. Barcelona heeft inmiddels al elf miljoen euro overgemaakt aan de eilandbewoners.

Barça-wonderkind Pedri speelt extra miljoenen bij elkaar voor zijn oude club
© Pro Shots

Barcelona pikte de achttienjarige Pedri voor een klein bedrag op, maar door allerlei clausules kan zijn transfersom nog behoorlijk oplopen. Een van de afspraken die de clubs maakten was dat Barcelona een miljoen euro extra zou moeten betalen als Pedri zou worden opgeroepen voor de Spaanse nationale ploeg. Dat gebeurde afgelopen maandag.

Als Pedri aankomende zomer naar het EK gaat, moet Barcelona opnieuw extra geld overmaken. Zo kan dat nog wel een tijdje doorgaan. Las Palmas-voorzitter Miguel Ángel Ramírez laat aan Mundo Deportivo weten dat de transfer van Pedri zijn club inmiddels elf miljoen euro heeft opgeleverd. De transfersom kan volgens de preses oplopen tot maximaal 22 miljoen euro.

Dat laatste bedrag is overigens een stuk lager dan wat Ramírez eerder beweerde. Begin februari claimde de voorzitter nog dat de transfersom zou kunnen oplopen tot meer dan dertig miljoen euro. Dat werd al betwist door Spaanse media en blijkt inderdaad niet te kloppen.

Ramírez voegt er nu aan toe dat er een andere club in Spanje was die bereid was om meer te betalen voor tienersensatie Pedri. 'Maar we hadden een akkoord met Barcelona en hebben ons aan ons woord gehouden. Barcelona is de perfecte plek voor hem', aldus Ramírez. Pedri is dit seizoen een belangrijke kracht in het team van Ronald Koeman en speelde al 41 wedstrijden voor Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Pedri
Meer over Pedri
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.