Barça klaagt bij UEFA over graslengte bij Atlético

Reacties

Estadio Vicente Calderón is woensdagavond het strijdtoneel van het duel tussen Atlético Madrid en Barcelona in de kwartfinale van de Champions League, maar de bezoekers zijn niet blij met de grasmat.

Barça klaagt bij UEFA over graslengte bij Atlético

De Catalanen hebben zich bij de Europese voetbalbond (UEFA) gemeld met een klacht over de lengte van het gras. Deze zou langer zijn dan de vastgestelde maximale lenge van 30 milimeter. Om het tiki-taka-voetbal van Barcelona te voorkomen, zou Atlético het gras zo lang mogelijk willen laten groeien. In Camp Nou speelde Barça zelf het liefst op een hoogte van 23 milimeter.

De UEFA zou Atlético Madrid al verzocht hebben voor de wedstrijd het gras te maaien. Woensdag om 20.45 uur starten beide teams aan de return. De eerste wedstrijd, vorige week dinsdag in Barcelona, eindigde in 1-1. Ook de drie voorgaande ontmoetingen dit seizoen in de strijd om de Spaanse Super Cup en Primera División mondden uit in een gelijkspel.

En na de beslissing in de kwartfinale van het kampioenenbal treffen beide Spaanse topclubs elkaar nog een keer deze jaargang. Op de laatste speeldag van het seizoen gaat Atlético Madrid op bezoek bij Barcelona. Mogelijk valt dan de beslissing in de Primera División, waar de Madrilenen op dit moment koploper zijn met één punt voorsprong op Barça.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.