Simeone over Spaanse kraker: 'Het wordt hartstochtelijk'

Reacties

Atlético Madrid-trainer Diego Simeone kijkt vol verwachting uit naar de return in de kwartfinale van de Champions League. Woensdagavond (20.45 uur) nemen de Spaanse topclubs Atlético Madrid en Barcelona het tegen elkaar op. In de aanloop naar die kraker kampt Atlético met blessureleed.

Simeone over Spaanse kraker: 'Het wordt hartstochtelijk'

In het heenduel bleef het bij een remise: 1-1. Daardoor ligt de wedstrijd van woensdag nog volledig open. Mocht doelman Thibaut Courois het doel schoon houden, dan zijn de Madrilenen sowieso verzekerd van een plaats in de halve finale. Zover is het echter nog lang niet.

'Het wordt een hartstochtelijke wedstrijd, één van de belangrijkste in de Champions League', aldus Simeone tijdens de persconferentie. 'Een strijd tussen twee teams met een verschillende speelstijl.  De laatste wedstrijden hebben we gerouleerd met onze spelers, wat belangrijk is om het elftal fris te houden.'

Het is nog steeds onduidelijk of clubtopscorer Diego Costa fit is voor het treffen. 'We gaan de voortgang van Diego Costa later vandaag op de training bekijken. Hij moet namelijk wel in de buurt van wedstrijfit komen, wil hij mogen starten. Als hij het niet haalt, dan zal Adrián López spelen. Mits López speelt, dan ben ik er zeker van dat hij dat goed zal invullen voor ons', laat Simeone weten. Hij nam de Turk Arda Turan (liesblessure) niet in zijn 21-koppige voorselectie op. Het ontbreken van Turan is een tegenvaller, des te meer hoopt Simeone op Costa. 'Want hij is voor ons als Messi voor Barcelona en Ronaldo voor Real.'

Gabi
'We willen er volop van genieten. Dit is het beste moment van ons leven. We zijn niet moe. Atlético wil zich van zijn beste kant tonen in de wedstrijd tegen Barcelona. Over een eventuele penaltyreeks hebben we nog niet gedacht. Wij zijn niet van plan om deze wedstrijd gelijk te spelen', aldus de strijdvaardige Atlético-aanvoerder Gabi.

'We moeten negentig minuten lang volop geconcentreerd zijn. De supporters zullen morgen heel belangrijk voor ons zijn. Het wordt een van de belangrijkste wedstrijden in de historie van deze club en we willen dat de fans ervan kunnen genieten', aldus de Spanjaard.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.