Martino moet Piqué maand missen in cruciale fase Barça

Reacties

Barcelona-coach Gerardo 'Tata' Martino mag dan tevreden zijn over het spel van zijn ploeg tegen Atlético Madrid, de Argentijn zal een vervelend gevoel hebben overgehouden aan het 1-1 gelijkspel in de kwartfinale van de Champions League. Hij zal Gerard Piqué een maand moeten missen.

Martino moet Piqué maand missen in cruciale fase Barça

Al in de beginfase moest de verdediger gewisseld worden. Na een duel met Diego Costa viel hij verkeerd en moest de Spanjaard met een heupblessure naar de kant. Uit medisch onderzoek bleek dat een haarscheurtje hem een maand aan de kant zal houden, waardoor hij niet alleen enkele duels in de verhitte titelstrijd moet missen, maar ook de return tegen Atlético en de bekerfinale tegen Real Madrid van 16 april.

Piqué is na de nog veel zwaarder geblesseerde Víctor Valdés al de tweede steunpilaar die moet toekijken. De doelman is zeven maanden uit de roulatie met een kruisbandblessure.

Falen
Martino heeft ondertussen zijn spelers in bescherming genomen. 'Als we de halve finale niet halen, dan is dat mijn falen. Niet dat van de spelers.' Over het optreden van de Catalanen was Martino tevreden. 'We verdienden meer, maar de manier waarop we gespeeld hebben geeft vertrouwen. Na de openingsgoal hebben we het beste Barcelona laten zien. We hadden steeds de bal en toonden een hoop intensiteit.'

Een speciale lofzang reserveerde Martino voor de de laatste weken veel bekritiseerde Neymar, die het Barcelona-doelpunt voor zijn rekening nam. 'Behalve zijn goal heeft hij ook heel er goed gespeeld.' Martino vond de goal van zijn aanvaller niet de mooiste. 'Dat doelpunt van Diego… Ik kon wel in huilen uitbarsten, wat een goal', aldus de Argentijn over het verwoestende afstandsschot.

Volgens Martino is er nog lang geen beslissing. 'Wellicht hebben zij een klein voordeel dat ze nu thuis spelen, maar het zit allemaal heel dicht bij elkaar. Maar als wij zo doorgaan als in de tweede helft, dan winnen we.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.