Barça en Atlético stellen beslissing uit na wéér gelijkspel

Reacties

Voor de vierde keer dit seizoen speelden Barcelona en Atlético Madrid gelijk tegen elkaar (1-1). De heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League leverde geen winnaar op, waardoor de beslissing volgende week valt.

Barça en Atlético stellen beslissing uit na wéér gelijkspel

Het begin van de wedstrijd was verrassend genoeg voor Atlético, waar voormalig Barça-aanvaller David Villa in de eerste vijf minuten twee goede kansen kreeg. Beide keren schoot hij echter naast het doel van José Manuel Pinto, die bij de tweede mogelijkheid van zijn voormalige ploeggenoot enorm in de fout was gegaan met een slechte uittrap. De vervanger van Víctor Valdés kon echter opgelucht ademhalen, want Villa liet na de fout te bestraffen.

In de twaalfde minuut kreeg Barcelona een flinke tegenvaller te verwerken, want na een luchtduel met Diego Costa ging Gerard Piqué met een rugblessure van het veld. Na een half uur sloeg ook het noodlot toe bij de bezoekers, want Diego Costa (foto midden) haakte af met een hamstringkwetsuur. Kort daarvoor had Andrés Iniesta een enorme kans gehad op de openingstreffer, maar Miranda voorkwam deze met een uitstekende sliding. Op slag van rust was Villa opnieuw dichtbij namens Atlético, maar Pinto kon redding brengen.

Eigenlijk vanuit het niets kwam Atlético in de 56ste minuut op voorsprong na een geweldige goal van Diego, die in de eerste helft in het veld was gekomen voor Diego Costa. De Braziliaan haalde van ruim twintig meter verwoestend uit en liet Pinto daarmee kansloos. Barcelona kroop na die treffer iets meer uit zijn schulp en kwam een kwartier later ook op gelijke hoogte. Na een geweldige steekpass van Iniesta rondde Neymar uiterst koel af. Na de 1-1 stichtte de thuisclub meer gevaar dan Atlético, maar tot een treffer kwam het niet meer. Thibaut Courtois redde namelijk uitstekend op inzetten van Iniesta en Lionel Messi, die verder onopvallend speelde.

Atlético Madrid en Barcelona gaan volgende week woensdag op herhaling in Estadio Vicente Calderón met als inzet een plek in de halve finale van de Champions League. Het is niet de laatste ontmoeting tussen beide teams, want op de laatste speeldag van het seizoen gaat Atlético opnieuw op bezoek bij Barcelona. Mogelijk valt dan de beslissing in de Primera División, waar de Madrilenen op dit moment koploper zijn met één punt voorsprong op Barça.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.