Messi jaagt weer op prestigieus record Raúl in miljoenenbal

Reacties

Lionel Messi staat dinsdagavond met Barcelona in de kwartfinale van de Champions League tegenover Atlético Madrid, één van zijn favoriete opponenten. De Argentijn kan weer een stap dichter bij eeuwig CL-topscorer Raúl geraken.

Messi jaagt weer op prestigieus record Raúl in miljoenenbal

Messi begint aan het thuisduel met Atlético in de wetenschap dat hij nog vier doelpunten verwijderd is van het ultieme record van Raúl. Na 84 wedstrijden in het hoofdtoernooi staat de teller voor hem op 67 treffers. Raúl kwam tussen 1995 en 2013 tot 71 doelpunten in de Europese miljoenencompetitie (in 142 duels voor Real Madrid en Schalke 04).

Als we louter kijken naar wedstrijden in de knock-outfase van de Champions League, dan mag Messi zich wél al een tijdje topscorer aller tijden noemen. De Argentijn was in die fase van het toernooi in 41 wedstrijden goed voor 31 doelpunten.

Real-vedette Cristiano Ronaldo.
Real-vedette Cristiano Ronaldo.

Wél voelt Messi op die specifieke ranglijst de hete adem in zijn nek van Cristiano Ronaldo. De Portugees staat inmiddels op dertig goals in de knock-outfase (tien voor Manchester United en twintig namens Real Madrid), zoals blijkt uit onderstaande graphic.

Cristiano Ronaldo is bovendien met dertien treffers in zeven duels topscorer in dit seizoen en heeft nog twee goals nodig om een ander competitierecord van Messi uit de boeken te spelen: veertien CL-goals in 2011/12.

Geliefd
Messi treft met Atlético Madrid één van zijn meest geliefde tegenstanders in dienst van de Catalanen. In negentien officiële wedstrijden tussen beide ploegen was hij al goed voor twintig treffers. Alleen tegen Real Madrid kwam de Argentijn nóg vaker tot scoren (21 keer).

Bij de ontmoetingen met Atlético moet wel worden aangetekend dat Messi in zijn laatste vier duels met Los Rojiblanco's juist níet tot scoren kwam. Zijn laatste treffer tegen de Madrileense ploeg dateert van 16 december 2012, in het onderlinge competitieduel in Camp Nou (4-1 zege, twee goals).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.