Barcelona aan kop door penalty reddende engel Messi

Reacties

Barcelona heeft met de nodige moeite bij Espanyol een uiterst belangrijke zege geboekt. Lionel Messi werd met een benutte strafschop in de 77ste minuut niet voor het eerst in zijn loopbaan de reddende engel van de Catalanse grootmacht: 0-1.

Barcelona aan kop door penalty reddende engel Messi

Bekijk de samenvatting hier.

Met zijn achtste competitiegoal (23 in totaal) in zijn laatste vier optredens voorkwam Messi immers zéér duur puntenverlies. Met Andrés Iniesta op de reservebank - dinsdag begint Barcelona in Camp Nou aan de kwartfinale van de Champions League tegen Atlético Madrid - had Barcelona het in de eerste helft niet gemakkelijk. Neymar, die net als Messi wel aan de aftrap verscheen, kreeg de grootste kans. Voor een zo goed als leeg doel schoot hij over en ook daarna verzuimde hij een grote kans te benutten.

Dat Pizzi aan de andere kant in kansrijke positie overschoot, leidde tot opluchting bij de bezoekers. Naarmate het eindsignaal naderde ging Barcelona, zonder te overtuigen, meer en meer drukken. Gerard Piqué was vlak voor de treffer van Messi al dicht bij het openingsdoelpunt, maar hij schoot de bal na een corner tegen de lat.

Javi López werd bij Espanyol de schlemiel. Hij sprong in zijn eigen zestienmetergebied bijna synchroon met Neymar maar raakte de bal ongelukkig met zijn hand. Met Messi achter de bal was het al zo goed als zeker dat dit 0-1 zou betekenen. Zo bleek ook, en Espanyol kon die goal niet meer wegpoetsen. Dat kwam mede door de rode kaart voor doelman Kiko Casilla, die een handsbal maakte buiten zijn zestienmetergebied toen Messi hem probeerde te verschalken met een lob. López, de veroorzaker van de strafschop, moest daardoor het duel besluiten als doelman. Hij had zelfs nog een redding in huis.

Zo beleefde Barcelona een goede generale voor de Champions League-kraker, maar belangrijker was dat de ploeg van trainer Tata Martino nu koploper is met twee punten meer dan Atlético. Real Madrid staat nu op vijf punten afstand. Daardoor kan Barcelona, bij wie José Manuel Pinto (de vervanger van de lang geblesseerde Víctor Valdés)  de nul hield, vanavond rustig achterover leunen als Atlético het lastige uitduel met nummer vier Athletic de Bilbao afwerkt. Real besluit de zaterdag in Spanje in eigen huis tegen Rayo Vallecano.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.