Martino: 'Nu eens een voorsprong tegen Atlético'

Reacties

Barcelona en Atlético Madrid zijn enorm aan elkaar gewaagd. Dat is de conclusie van Gerardo 'Tata' Martino, de trainer van de Catalaanse grootmacht.

Martino: 'Nu eens een voorsprong tegen Atlético'

De twee Spaanse topploegen nemen het woensdag in Madrid tegen elkaar op in de return van de Champions League-kwartfinale. In Camp Nou werd het 1-1. Het duel van woensdag is al de vijfde confrontatie van dit seizoen. Bovendien staat op de laatste speeldag ook nog een onderling duel op het programma als Camp Nou het strijdtoneel is voor misschien wel de beslissing in de Primera División, waar Atlético nu koploper is met een punt voorsprong op Barcelona.

Opvallend genoeg eindigde alle vier de eerdere ontmoetingen in een gelijkspel.  'En daarom ga ik me ook niet wagen aan een voorspelling', vertelde Martino tijdens de persconferentie in aanloop naar het cruciale duel van woensdag. 'De ploegen kennen elkaar door en door, ook al spelen we in compleet verschillende stijlen.'

Ontmoetingen
Een favorietenrol wuift de Argentijn daarom ook resoluut weg. 'Het enige dat ik weet is dat we dit seizoen nog niet één keer op voorsprong zijn gekomen tegen Atlético', doelt hij op de eerdere ontmoetingen. Barcelona won door twee gelijke spelen weliswaar de Supercopa, maar moest daarvoor in Madrid wel een openingsgoal van voormalig Barça-aanvaller David Villa wegwerken: 1-1. Omdat het in Camp Nou 0-0 werd pakte Martino zijn eerste prijs.

Ook het competitieduel in Madrid eindigde in 0-0, waarna het heenduel in de kwartfinale van het miljoenenbal ook een 1-1 eindstand op het scorebord bracht. Barcelona kon zich immers herstellen van een schitterende openingsgoal van Diego.

Martino gaat ervan uit dat Atlético een beroep zal kunnen doen op sterspeler Diego Costa. 'Zo moeten we ons wel voorbereiden. Met topspelers kun je altijd het beste tot het laatste moment wachten voordat je een besluit neemt', doelt hij op de bovenbeenblessure van de spits. 'Wij willen woensdag domineren, al zal Atlético dat niet toelaten. Duidelijk is in ieder geval dat voor beide ploegen veel op het spel staat; een halve finale in de Champions League. Het wordt een geweldige wedstrijd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.