Bale zorgt voor kers op de taart bij zege Real

Real Madrid heeft zaterdag een gemakkelijke zege geboekt op Espanyol: 2-0. De voorsprong op Barcelona is daardoor weer even vier punten. Een opsteker voor Real was de rentree van Gareth Bale, die direct trefzeker was.

Dat Real het niet bijzonder moeilijk zou krijgen tegen Espanyol bleek al in de beginfase. De Madrilenen hadden veruit het meeste balbezit, maar creëerden nog weinig. Wel voelde Cristiano Ronaldo zich vrij om Espanyol-verdediger David López door zijn benen te spelen, wat het publiek in Bernabéu wel kon waarderen.

Het was slechts een kwestie van tijd voordat Real op voorsprong zou komen. De muur van de bezoekers hield een half uur stand. Daarvoor was Real vooral tot aan het strafschopgebied gevaarlijk. Álvaro Morata kopte na 33 minuten raak in de linkerhoek na een panklare voorzet van Isco.

In de tweede helft had Real aan het doelsaldo kunnen werken, maar de teller bleef steken op twee. Een ander positief punt was de rentree van Bale. De sterspeler maakte na drie maanden blessureleed zijn rentree in het maagdelijk witte shirt. Hij speelde op 22 november 2016 voor het laatste mee in het uitduel met Sporting Lissabon in de groepsfase van de Champions League.

Bale loste doelpuntenmaker Morata af en zorgde twaalf minuten later voor de tweede Madrileense treffer. In een counteraanval gaf Isco de bal precies op het juiste moment aan Bale, die net begonnen was aan een sprint. De aanvaller snelde richting het doel en schoot met zijn linkervoet raak in de verre hoek: 2-0.

Real, dat een record vestigde door 42 wedstrijden achter elkaar te scoren, heeft nu 52 punten na 21 duels in La Liga. Achtervolger Barcelona heeft er 48, maar heeft ook een wedstrijd meer gespeeld. De Catalanen kunnen de achterstand zondag weer verkleinen tot één punt als ze thuis winnen van Leganés. Espanyol staat negende met 32 punten.