Zidane zinspeelt op langverwachte rentree Bale

Reacties

De kans is groot dat Gareth Bale zaterdag zijn rentree maakt bij Real Madrid. Coach Zinedine Zidane wil de volledig herstelde aanvaller minuten laten maken in het thuisduel met Espanyol.

Zidane zinspeelt op langverwachte rentree Bale

Bale stond sinds oktober aan de kant met een zware enkelblessure, maar hervatte begin deze week weer de groepstraining bij Real Madrid. Afgelopen woensdag in het Champions League-duel met Napoli (3-1) zat de 27-jarige aanvaller nog niet bij de selectie.

'Het plan is om hem zaterdag speeltijd te geven', zei Zidane vrijdag op de persconferentie volgens Marca. 'We kijken heel erg uit naar zijn rentree. Iedereen weet hoe belangrijk hij is voor het team en wat voor schade hij kan aanbrengen bij de tegenstander. Gareth is heel blij om weer deel uit te maken van het team.'

Zidane verklapte vrijdag ook dat hij de komende weken gaat rouleren in zijn basiselftal vanwege het drukke programma. Zo zal spits Álvaro Morata zaterdag tegen Espanyol aan de aftrap staan. 'Hij heeft dit seizoen misschien niet heel veel minuten gemaakt, maar ik wil niet dat hij aan het einde van het seizoen vertrekt. Morata speelt tegen Espanyol en zal nog vaker dit seizoen in de basis staan', aldus Zidane.

Sergio Ramos is waarschijnlijk niet fit genoeg voor de ontmoeting met Espanyol in Santiago Bernabéu (16.15 uur). De verdediger kampt met een lichte blessure. Koploper Real verdedigt in de Primera Division een voorsprong van een punt op Barcelona, dat twee duels meer heeft gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.