Bakkali wees toenadering Oranje af: 'Was geen optie'

De KNVB gooide onlangs een lijntje uit naar Zakaria Bakkali. Voor de Belgische aanvaller met Marokkaanse roots was spelen voor Oranje echter geen serieuze optie.

Bakkali wees toenadering Oranje af: 'Was geen optie'

De in Luik geboren Bakkali maakte maandag bekend de Belgische voetbalnationaliteit boven de Marokkaanse te verkiezen.  Niet lang na die onthulling gaf hij prijs dat ook de KNVB achter hem aan zat. 'Mensen van de Nederlandse bond hebben me benaderd, maar dat was geen optie', aldus de zeventienjarige PSV'er.

Bakkali woont al meer dan vijf jaar in Nederland en komt daardoor in aanmerking voor een Nederlands paspoort. De dit seizoen doorgebroken buitenspeler heeft er echter geen moment aan gedacht om die papieren aan te vragen. Aanstaande vrijdag kan Bakkali zijn debuut voor België maken, als het WK-kwalificatieduel met Kroatië op het programma staat.

Januzaj
Overigens verkeert de Belgische voetbalbond nog in onzekerheid over de beschikbaarheid van de in Brussel geboren Adnan Januzaj. Bondscoach Marc Wilmots wilde hem al oproepen, maar de Albanese Belg van Manchester United sloeg de uitnodiging af omdat hij zich wil beraden op zijn toekomst. Januzaj, die zaterdag met twee treffers het duel met Sunderland (2-1) in het voordeel van United besliste, is speelgerechtigd voor Albanië, België, Engeland, Servië én Turkije.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen