Bacuna laat voeten spreken na kritiek Garde

Reacties

Leandro Bacuna heeft toegegeven dat Aston Villa op dit moment te kampen heeft met een gebrek aan vertrouwen. Toch liet de 24-jarige Nederlander zich van zijn beste kant zien door te scoren tegen Stoke City (2-1 verlies), waarmee hij antwoordde op de kritiek van Villa-manager Remi Garde.

Bacuna laat voeten spreken na kritiek Garde

Bacuna maakte tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer tegen Stoke met een schuiver in de verre hoek. Tegenover Sky Sports baalde hij dat dit niet de aanzet bleek tot de gelijkmaker. 'We hebben gevochten voor een resultaat, maar we missen vertrouwen. We hebben nu vier van de laatste vijf wedstrijden verloren.'

Eerder in de week had Bacuna stevige kritiek gekregen van Garde, die in de Birmingham Mail kritisch was op de multifunctionele Nederlander. 'Ik heb met Leandro gesproken. Ik vertelde hem dat ik meer constante prestaties van hem verwacht, want hij heeft de kwaliteiten om meer te laten zien. Natuurlijk is het lastig dat hij op verschillende posities ingezet wordt, maar dat mag geen excuus zijn.'

Aston Villa is met zestien punten uit 27 wedstrijden de hekkensluiter in de Premier League. The Villans zijn acht punten verwijderd van de veilige zeventiende plaats, maar Bacuna wilde de handdoek nog niet in de ring werpen. 'Wij geven nooit op. Dinsdag gaan we thuis tegen Everton weer vechten voor een goed resultaat', bleef Bacuna strijdbaar.

Bacuna is bezig aan zijn derde seizoen in Birmingham. In 2013/14 maakte hij een verpletterende entree in de Premier League door vijf keer te scoren in 35 wedstrijden, maar in zijn tweede jaar kwam hij niet verder dan negentien duels. Inmiddels is de voormalig FC Groningen-speler weer een onderdeel van het basiselftal. Hij speelde al 22 competitiewedstrijden. Tegen Stoke maakte hij zaterdag zijn eerste doelpunt in deze jaargang.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.