Bacuna wint met Aston Villa, West Ham toont veerkracht

Rémi Garde heeft zijn eerste overwinning als manager van Aston Villa te pakken. Met Leandro Bacuna in de basis werd tegen Crystal Palace voor het eerst sinds de eerste speeldag gewonnen in de Premier League.

Aston Villa - Crystal Palace 1-0
De nummer laatst in Engeland mag Palace-keeper Wayne Hennessey zeer dankbaar zijn. Doordat hij een eitje legde na de houdbare kopbal van Joleon Lescott rolde de bal een klein stukje over de lijn, net genoeg voor de eerste competitiezege sinds 8 augustus 2015.

De bezoekers hadden aanvankelijk het beste van het spel en hadden binnen een minuut al op voorsprong moeten komen toen Wilfried Zaha na een één-tweetje vrij voor het doel kwam en de bal op de paal krulde. Omdat de doelpunten uitbleven, kreeg het strijdlustige Aston Villa uiteindelijk de gelegenheid drie belangrijke punten aan zijn totaal toe te voegen.

Garde staat met elf punten nog steeds stijf onderaan, acht punten verwijderd van een veilige klassering. Palace blijft zevende.

AFC Bournemouth - West Ham United 1-3
Adrián mag zijn ploeggenoten bij West Ham United dankbaar zijn. De keeper zag er niet best uit toen Harry Arter de thuisclub met een ogenschijnlijk houdbaar afstandsschot vroeg in de wedstrijd al op voorsprong zette, maar de Londenaren toonden na rust veerkracht.

Dimitri Payet stond bijna twee maanden aan de kant met een enkelblessure, maar begon voor het eerst sinds die kwetsuur weer in de basis. Zijn ragfijne vrije trap schampte de onderkant van de lat voordat de bal in de kruising verdween (1-1), waarna hij Enner Valencia in staat stelde fraai de 1-2 te maken. Toen specialist Payet al naar de kant was gehaald, trof ook Valencia nog doel met een rake vrije trap.

West Ham United staat door de zege en het puntenverlies van Manchester United nu vijfde, Bournemouth blijft zestiende.