Bacuna belt met broer over rechtsbackpositie Groningen

Reacties

Juninho Bacuna speelt in het duel met AZ zaterdagavond mogelijk als rechtsback. Het achttienjarige talent van FC Groningen speelde tot nu toe vooral op aanvallende posities, maar is nu in beeld als vervanger van de geschorste Hans Hateboer.

Bacuna belt met broer over rechtsbackpositie Groningen

t

Bacuna als rechtsachter, het is een vertrouwd gezicht in Groningen. Broer Leandro speelde een aantal van zijn 126 duels voor de Groningers op die positie, terwijl hij ook op het middenveld of als rechteraanvaller speelde. Die veelzijdigheid heeft de jongste Bacuna ook. 'Ik heb linksbuiten, rechtsbuiten, spits, aanvallende middenvelder en verdedigende middenvelder gespeeld bij de beloften en het eerste elftal', somt hij op de clubsite op.

De rol als rechterverdediger is echter nieuw voor de jongeling. Hij besloot daarom een ervaringsdeskundige te raadplegen: 'Ik heb gisteren nog even met Leandro gebeld. "Rechtsback?" vroeg hij. "Rustig aan en gewoon voetballen." Ik denk dat we vanavond nog wel even bellen. Ik hoop dat ik mag spelen.' Bacuna kreeg bij de afsluitende training een basishesje van trainer Erwin van de Looi.

Ook Hedwiges Maduro keert weer terug voor het duel in Alkmaar. Hij viel in de wedstrijd tegen Ajax uit met een kuitblessure. 'Het was een flinke kneuzing en er zit een bloeduitstorting. Ik heb vandaag zonder medicatie kunnen trainen, dus het is goed genoeg om zaterdag te spelen', aldus de middenvelder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.