AZ krijgt tegen Partizan te maken met opgeleefde Bojinov

Reacties

Voormalig wonderkind Valeri Bojinov heeft Partizan Belgrado een goede generale bezorgd voor het duel met AZ in de Europa League. De Bulgaar wees zijn ploeg de weg tegen Novi Pazar (3-0).

AZ krijgt tegen Partizan te maken met opgeleefde Bojinov

Bojinov speelde op zijn vijftiende al met Lecce in de Italiaanse Serie A, waarna Fiorentina veertien miljoen euro neertelde voor het supertalent. Anno 2015 heeft de Bulgaar op de website Transfermarkt een geschatte marktwaarde van amper drie ton. En dat terwijl hij pas 29 is.

Bojinov wist zijn veelbelovende jeugdjaren geen vervolg te geven, al staan er nog heel wat mooie clubs op zijn lange cv. Maar op een redelijk seizoen bij Parma na leverden al zijn korte avonturen de laatste tien jaar sportief gezien weinig op. Hoewel hij een paar kilo's zwaarder geworden is, weet hij bij Partizan plotseling het doel weer te vinden. De openingstreffer tegen Novi Pazar was al zijn negende competitietreffer, waarmee hij zijn op een na productiefste jaar beleeft uit zijn carrière. Nikola Ninkovic dikte de score nog aan tot 3-0.

AZ speelt donderdag om 19.00 uur in eigen stadion tegen Partizan, nu vierde in de Servische competitie. Bij winst heeft de hekkensluiter in Groep L nog een kleine kans op de tweede plaats en kwalificatie voor de volgende ronde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.