AZ-debuut 'enorm sterke' Garcia nadert

Reacties

AZ-trainer John van den Brom kan binnenkort over Levi Garcia beschikken. De aanvaller uit Trinidad en Tobago is vrijdag achttien jaar geworden en is op korte termijn speelgerechtigd.

AZ-debuut 'enorm sterke' Garcia nadert

'Het is een talentvolle jongen die fysiek enorm sterk en snel is. Levi staat te popelen. Zodra het papierwerk in orde is, kan hij in actie komen. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij echt een aanwinst is voor ons', stelt Van den Brom op de clubsite over de linkspoot die afgelopen zomer al naar Alkmaar kwam. De AZ-coach verlengde vrijdag overigens zijn contract tot medio 2017, met een optie voor nog een seizoen.

Van den Brom hoopt met AZ het ritme na de interlandperiode weer op te pakken. Celso Ortíz en Alireza Jahanbakhsh zijn weer terug in Alkmaar na interlands, maar de twee hebben een lange reis achter de rug. Het duo is wel speelklaar, in tegenstelling tot blessuregevallen Jop van der Linden en Ridgeciano Haps. Volgens de trainer is het drukke programma geen enkel probleem voor zijn selectie. 'Geloof me, drie wedstrijden per week is voor fitte spelers het lekkerste ritme. En ik durf wel te stellen dat wij fit zijn.'

AZ treft met SC Heerenveen zaterdag een tegenstander in vorm. Onder leiding van interim-trainer Foppe de Haan won de nummer van de twaalf van de Eredivisie de laatste twee competitiewedstrijden overtuigend. 'Ze zijn overgestapt van een 4-3-3-systeem naar een 4-4-2-formatie. En succesvol, want ze zijn punten gaan pakken sinds Foppe de Haan het heeft overgenomen. Hij heeft het met zijn ervaring in relatief korte termijn goed gedaan', aldus Van den Brom.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.