Henriksen na Noorse pijn klaar voor Heerenveen

Reacties

De twee extra dagen vrij hebben Markus Henriksen geholpen de teleurstelling over de Noorse uitschakeling te verwerken. De AZ-middenvelder heeft de knop weer omgezet.

Henriksen na Noorse pijn klaar voor Heerenveen

AZ-trainer John van den Brom gunde Henriksen extra tijd om bij te komen van zijn interlandverplichtingen. Met Noorwegen werd hij in de play-offs door Hongarije uitgeschakeld voor een EK-ticket.

'We waren er dichterbij dan Nederland, en daarom is het nog pijnlijker', zei Henriksen op de AZ-website bij zijn terugkeer in Alkmaar. In de return speelde hij een hoofdrol met een eigen doelpunt en de eretreffer voor Noorwegen.

De twee extra vrije dagen hebben Henriksen goed gedaan, getuige zijn goede gevoel voor de wedstrijd tegen SC Heerenveen van zaterdag. 'Natuurlijk is het altijd fijn om je familie te zien in Noorwegen, maar nu weer business as usual.'

'Het is nu zaak om het slechte gevoel om te zetten in iets positiefs, te beginnen zaterdag', aldus Henriksen richting het thuisduel met SC Heerenveen. 'Ik ben er helemaal klaar voor.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.