Aubameyang en Lewandowski troeven halve Bundesliga af

Reacties

Pierre-Emerick Aubameyang en Robert Lewandowski hielden hun kruit tijdens de vorige speelronde even droog, maar schoten afgelopen weekend weer met scherp in de Bundesliga. De topscorers van Borussia Dortmund en Robert Lewandowski zijn met dertien goals minstens zo productief als het merendeel van de clubs in de hoogste afdeling van Duitsland.

Aubameyang en Lewandowski troeven halve Bundesliga af

Aubameyang was tijdens de tiende speelronde het meest op dreef. De Gabonese spits maakte drie goals tegen FC Augsburg en tilde daarmee zijn totale seizoensproductie naar twintig treffers. Lewandowski scoorde een dag eerder één keer voor Bayern en heeft er in alle officiële duels nu zeventien in liggen. In de Bundesliga ontlopen de twee goalgetters elkaar echter niet.

Dat het aantal treffers van het tweetal – dertien in tien duels – voor Bundesliga-begrippen ongekend is, blijkt nog het meest uit het feit dat behalve Bayern en Dortmund zelf slechts vier clubs vaker scoorden dan de in topvorm verkerende aanvallers deden: Borussia Mönchengladbach (19), Eintracht Frankfurt (16), VfL Wolfsburg (15) en VfB Stuttgart (15).

Schalke 04, Hertha BSC, 1. FC Köln en FSV Mainz 05 maakten net als Aubameyang en Lewandowski na tien speelronden dertien doelpunten, terwijl Bayer Leverkusen (12), Darmstadt 98 (12), 1899 Hoffenheim (12), Werder Bremen (10), Hamburger SV (9), Hannover 96 (9), FC Augsburg (9) en FC Ingolstadt (6) stuk voor stuk minder vaak trefzeker waren.

Teamspelers
Desondanks zijn de twee Bundesliga-topscorers het toonbeeld van voorbeeldige teamspelers. 'Als je ziet hoe blij hij is als Marco Reus of Miki (Henrikh Mkhitaryan, red.) een doelpunt maakt, dan vind ik dat hartverwarmend', zei Dortmund-trainer Thomas Tuchel over Aubameyang. 'Hij is een echte teamspeler. Hij geeft veel aan de ploeg en krijgt er veel voor terug. Geweldig.'

Lewandowski weigerde op zijn beurt alleen de eer op te strijken na de 4-0 zege op Köln. 'Ik ben blij dat ik mijn volgende doelpunt heb gemaakt, maar het is niet belangrijk hoeveel ik scoor. Het komt erop aan hoeveel we er gezamenlijk hebben gemaakt. Costa, Coman en Robben hebben erg goed gespeeld. Daarom creëerden we zoveel mogelijkheden', aldus de bescheiden Bayern-Bomber.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.