Alaba: 'Met Lewandowski is alles mogelijk'

Reacties

Bayern München-verdediger David Alaba denkt dat Robert Lewandowski dit seizoen wel eens het record van meeste doelpunten in één Bundesliga-seizoen kan gaan verbreken, dat al meer dan veertig jaar in het bezit is van Gerd Müller.

Alaba: 'Met Lewandowski is alles mogelijk'

Der Bomber werd in het seizoen 1971/72 kampioen met Die Rekordmeister en maakte in die voetbaljaargang veertig goals in de Bundesliga. 'Ik kan me best voorstellen dat Robert dat aantal ook gaat halen of er zelfs overheen gaat', zei Alaba tijdens een persconferentie, toen een journalist Lewandowski in verband bracht met het record van Müller. 'Met hem is alles mogelijk.'

De gedachtengang van de Oostenrijkse linksback is zo gek nog niet. Lewandowski staat momenteel na acht speelrondes, waarvan hij er één aan zich voorbij moest laten gaan door een lichte blessure, al op twaalf competitietreffers. Dat is anderhalf doelpunt per wedstrijd. Als de Poolse spits dat gemiddelde vasthoudt, komt hij aan het einde van de rit - na 34 wedstrijden - uit op 51 goals.     

Van de zeven Bundesliga-wedstrijden waarin Lewandowski dit seizoen in actie kwam, was hij er in zes trefzeker. Het thuisduel met VfL Wolfsburg van 22 september (5-1 zege) was zijn meest succesvolle tot nu toe. In een tijdsbestek van negen minuten maakte hij toen alle vijf de Bayern-doelpunten. Dit leverde hem zelfs een plaats op in het Guiness Book of Records.   

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.