Aubameyang geeft weer showtje weg: 'Hij is onmisbaar'

Reacties

Pierre-Emerick Aubameyang is dit seizoen niet af te stoppen. In het Europa League-duel bij Qabala vijzelde de Gabonese aanvaller zijn statistieken nog maar eens wat verder op door de volledige productie van Borussia Dortmund voor zijn rekening te nemen: 1-3.

Aubameyang geeft weer showtje weg: 'Hij is onmisbaar'

'Ik ben enorm blij met die drie doelpunten en had misschien zelfs nog wel een vierde kunnen maken', zo reageert Aubameyang op de website van Dortmund. Met de eer strijken, deed de Dortmund-revelatie niet. 'Het belangrijkste is dat we gewonnen hebben. Wij beschikken over heel veel kwaliteit en als we die optimaal benutten kunnen we ver komen. In de finale? Natuurlijk willen we dat', liep de spits van de koploper van Groep C (zeven punten) al vooruit op het vervolg van het toernooi.

Trainer Thomas Tuchel was na afloop lyrisch over Aubameyang, die hij als onvervangbaar ziet voor de nummer twee van de Bundesliga. 'Met zijn eerste twee goals plaveide hij de weg naar onze zege en na rust schoot hij ook nog eens de winst in veilige haven. Hij had er wel vijf kunnen maken. Auba toont zich als een geweldige speler en we kunnen alleen maar hopen dat de rest zijn voorbeeld volgt. In deze vorm is hij werkelijk onmisbaar voor ons.'

Bekijk hieronder de statistieken van Aubameyang, die in de Bundesliga met tien treffers achter Robert Lewandowski (Bayern München, twaalf goals) tweede is op de topschutterslijst. In de Europa League hoeft hij na donderdagavond alleen Franco di Santo (Schalke 04, vier treffers) voor zich te dulden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.