Ontketend Dortmund verbreekt records met perfecte start

Reacties

Borussia Dortmund is met vijf competitiezeges uit de eerste vijf duels en een doelsaldo van achttien voor en drie tegen bezig aan de beste seizoenstart in de gehele historie van de Bundesliga. De ploeg van trainer Thomas Tuchel brak en/of evenaarde met de 3-0 zege op Bayer Leverkusen bovendien nog enkele andere records

Ontketend Dortmund verbreekt records met perfecte start

Na de moeizame start van de vorige jaargang, waarin Dortmund na een sterke eindsprint uiteindelijk nog als zevende eindigde, lijkt de kampioen van 2011 en 2012 dit seizoen weer een serieuze uitdager van Bayern München. Na vijf speelronden staan beide clubs gedeeld bovenaan met vijftien punten, een unicum sinds de oprichting van de Bundesliga in 1963.

Op basis van het betere doelsaldo (+15 om +13) is BVB de rivaal uit Beieren voorlopig de baas. Bayern was tevens de ploeg die tien jaar geleden voor het laatst in zes opeenvolgende competitieduels minimaal drie keer scoorde. De ontketende geelzwarten evenaarden dat record vandaag, het slotduel van de vorige jaargang (3-2 tegen Werder Bremen) meegerekend.

Zes van de achttien competitiegoals kwamen op naam van Pierre-Emerick Aubameyang. De Gabonese spits is samen met Thomas Müller topscorer van de Bundesliga.
Zes van de achttien competitiegoals kwamen op naam van Pierre-Emerick Aubameyang. De Gabonese spits is samen met Thomas Müller topscorer van de Bundesliga.

Het draagt er niet alleen aan bij dat Dortmund inclusief vijf Europa League-zeges en één gewonnen bekerduel dit seizoen de beste zegereeks in de clubhistorie heeft neergezet, maar ook dat er voor het eerst in 38 jaar een Bundesliga-ploeg achttien keer scoort in de eerste vijf speelronden. 1. FC Köln deed dat in 1977/78, maar Dortmund kwam nu met slechts drie tegengoals nóg beter uit de startblokken.

Hoewel zijn ploeg daardoor gerekend over vijf duels de beste seizoenstart ooit in de geschiedenis van de Bundesliga-historie heeft neergezet, blijft Tuchel nuchter onder zijn eerste succesvolle maanden. 'We kunnen onze huidige situatie heel goed in perspectief plaatsen. We moeten er niet over nadenken waar onze limiet ligt. Dit is slechts een bevestiging dat we echte winnaars hebben in onze ploeg.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.