Koploper Dortmund speelt Leverkusen weg, goal Verhaegh

Borussia Dortmund heeft op overtuigende wijze Bayer Leverkusen aan de kant gezet: 3-0. Paul Verhaegh was beslissend bij de zege van FC Augsburg op Hannover 96: 2-0.

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 3-0
Onder leiding van de nieuwe trainer Thomas Tuchel is Borussia Dortmund dit seizoen fantastisch gestart. BVB won zijn eerste vier competitieduels - net als zes wedstrijden in de (voorronde van de) Europa League - op eenvoudige wijze, maar het bezoek van Bayer Leverkusen mocht worden beschouwd als de eerste serieuze test.

Dortmund kwam in deze krachtmeting bijzonder sterk voor de dag. De ploeg van Tuchel speelde zich knap onder de pressing van de bezoekers uit en kwam in de negentiende minuut op een verdiende 1-0 voorsprong. Leverkusen-keeper Bernd Leno tastte ver uit zijn doel volledig mis na een steekbal van Shinji Kagawa, waardoor het voor Jonas Hofmann simpel was te scoren (foto).

Met een schitterende aanval gooide Dortmund in de 58ste minuut het duel in het slot. Na een mooie combinatie bleek een slimme voetbeweging van Kagawa doelman Leno te machtig: 2-0. Het derde doelpunt van de middag werd gemaakt door Pierre-Emerick Aubameyang vanaf de strafschopstip. De paal voorkwam dat Gonzalo Castro (van 1999 tot 2015 uitkomend voor Leverkusen) het leed voor Leverkusen nog groter maakte.

Door de zege is Dortmund weer koploper in de Bundesliga. Ook Bayern München liet nog geen punten liggen, maar heeft een iets minder doelsaldo. Leverkusen staat dertiende.

FC Augsburg - Hannover 96 2-0
Paul Verhaegh heeft een belangrijke rol gespeeld bij de zege van FC Augsburg op Hannover 96. De Nederlandse rechtsback en aanvoerder bereidde de openingstreffer van Alexander Esswein voor en tekende vervolgens zelf voor de 2-0 door een strafschop te benutten (foto). Ex-PSV'er Marcelo veroorzaakte de penalty.

Charlison Benschop bleef op de bank van Hannover, dat zestiende staat. Augsburg, dat voor het eerst dit seizoen een Bundesliga-wedstrijd won, staat twee plekken hoger.