Omstreden penalty houdt Bayern naast perfect BVB

Borussia Dortmund heeft ook de vierde wedstrijd in de Bundesliga gewonnen. Ook Bayern München bleef met hangen en wurgen zonder puntenverlies, waar VfL Wolfsburg wel averij opliep.

Hannover 96 – Borussia Dortmund 2-4
Borussia Dortmund heeft zonder de geblesseerde Marco Reus zijn perfecte start een vervolg gegeven tegen Hannover 96, dat in de achttiende minuut nog wel brutaal de score opende met een counter uit het boekje. Het antwoord op de treffer van Artur Sobiech liet ruim een kwartier op zich wachten. Pierre-Emerick Aubemeyang zorgde uit een strafschop voor de gelijkmaker, waarna op slag van rust BVB orde op zaken stelde via Henrikh Mkhitaryan.

Hannover 96, waar Charlison Benschop in de 73ste minuut zijn entree maakte, verraste in de tweede helft andermaal via Sobiech. Maar opnieuw herstelde Dortmund de schade, waarbij het de hulp kreeg van Felipe. De Braziliaan passeerde zijn eigen doelman en stond daarmee een stunt van Hannover in de weg. Hij werd sowieso de schlemiel door in de 84ste minuut met hands een strafschop te veroorzaken. Aubemeyang klaarde de klus waardoor BVB zodoende ook na vier duels zonder puntenverlies bleef.

Bayern München – FC Augsburg 2-1
Ook Bayern München kreeg te maken met een achterstand. Alexander Esswein zette FC Augsburg in de Allianz Arena enkele minuten voor rust op voorsprong. In de tweede helft probeerde de Beierse formatie de streekderby meer naar zich toe te trekken. Maar het tempo was te laag om de opgetrokken muur van Augsburg simpel te slechten.

De entree van Kingsley Coman, voor twee jaar gehuurd van Juventus, kon evenmin voor de nodige impuls zorgen. Augsburg bleef lang overeind tegen het ideearme Bayern. Een kwartier voor tijd viel dan toch de 1-1. Robert Lewandowski stond met een solo aan de basis van de gelijkmaker, die ook op zijn naam kwam toen hij uit de rebound scoorde.

Een omstreden strafschop bood soelaas voor Bayern. Scheidsrechter Knut Kircher zag in een botsing van Douglas Costa met Markus Feulner een penalty, waarna Thomas Müller vanaf elf meter het eerste puntenverlies van Bayern voorkwam.

FC Ingolstadt 04 – VfL Wolfsburg 0-0
Nummer drie VfL Wolfsburg moest terrein prijsgeven op de twee koplopers. FC Ingolstadt 04 was weliswaar de onderliggende partij maar het verlossende doelpunt van de gasten bleef uit. Onder anderen Bas Dost en Julian Draxler zagen hun pogingen mislukken, waardoor de doelpunten van Wolfsburg achterwege bleven. Door het tweede gelijkspel van het seizoen is de achterstand op Borussia Dortmund en Bayern München opgelopen tot vier punten.

Hertha BSC – VfB Stuttgart 2-1
Voor Roy Beerens bleef de wedstrijd tegen VfB Stuttgart beperkt tot 44 minuten. Door een blessure moest hij nog voor rust naar de kant. De aftocht van de Nederlander werd de entree van Vedad Ibisevic. De Bosnische aanvaller kwam zodoende te staan tegen de club waar hij de laatste drie jaar speelde.

Ibisevic stapte ook als winnaar van het veld. VfB Stuttgart slaagde er namelijk niet in om de opgelopen achterstand in de tweede helft weg te werken. Fabian Lustenberger werd matchwinner met zijn treffer op slag van rust. Toni Sunjic had namens de gasten de Berlijnse openingstreffer van Genki Haraguchi nog wel weg kunnen werken, mar dat lukte niet nog een keer.

Bayer Leverkusen – Darmstadt 98 0-1
Darmstadt 98 heeft de verrassend sterke start van het seizoen een vervolg gegeven. De promovendus was dit keer te sterk voor Bayer Leverkusen, dat door de treffer van Aytac Sulu een slechte generale kende voor de Champions League-wedstrijd tegen BATE Borisov.