Atlético tankt extra vertrouwen richting Madrileense derby

Atlético Madrid heeft de vijfde competitiezege op rij behaald. De nummer drie van Spanje versloeg Real Sociedad met 1-0 door een doelpunt van Filipe Luís en liep zo verder weg bij concurrent Sevilla.

Na twintig minuten kreeg Atlético de eerste grote kans van de wedstrijd. Antoine Griezmann deed Sociedad, de club waar hij doorbrak, echter geen pijn. Even later werd de tweede inzet van de Fransman gekeerd door doelman Gerónimo Rulli. Dat lukte Rulli niet bij een poging van Filipe Luís, die raakschoot na een een-tweetje met Fernando Torres, die afgelopen zaterdag tegen Málaga ook al een assist gaf op Luís.

Het doelpunt in de 28e minuut bracht Atlético in een zetel. De Madrilenen domineerden en kwamen amper in de problemen tegen Sociedad, dat zesde staat. Het gaf coach Diego Simeone de gelegenheid om Griezmann twintig minuten voor tijd te wisselen en rust te geven met het oog op de aanstaande wedstrijd tegen aartsrivaal Real Madrid.

Het doelpunt van Luís bleek voldoende voor de winst, voor Atlético de vijfde op rij in de competitie, waarbij het vier keer nul hield. De ploeg van Simeone verstevigt met de driepunter de derde plek, die rechtgeeft op directe kwalificatie voor de Champions League.

Atleti legt de druk bij concurrent Sevilla, dat aan een slechte reeks bezig is en woensdag op bezoek gaat bij Barcelona. Atlético treedt zaterdag aan in El Derbi Madrileño (aftrap 16.15 uur, in Estadio Santiago Bernabéu).