Atlético verhoogt druk op Sevilla in strijd om CL-ticket

Atlético Madrid heeft zaterdag goede zaken gedaan in het gevecht om directe plaatsing voor de Champions League. Aan de hand van Fernando Torres boekten de Madrilenen een betrekkelijk eenvoudige zege op Málaga: 0-2.

Het was voor Atlético op voorhand een ideaal potje om de druk op Sevilla te verhogen in de strijd om plek drie. Nummer vijftien Málaga won in de laatste vijftien wedstrijden slechts één keer, terwijl Atlético steeds beter in vorm komt nu het einde van het seizoen nadert.

Een klein half uur hadden Los Colchoneros nodig om de eerste tik aan de thuisploeg uit te delen. Torres probeerde zich tussen twee Málaga-verdedigers heen te worstelen en assisteerde daarmee Koke, die de vrijgekomen bal binnentikte, op originele wijze. De middenvelder was voor de vijfde wedstrijd op rij betrokken bij een treffer.

Dichterbij dan een fraaie hakbal van Keko, die desondanks eenvoudig werd gestopt door Jan Oblak, kwam Málaga, waarbij voormalig FC Twente-speler Roberto Rosales meedeed, voor rust niet. Daardoor ging Atlético met een voorsprong rusten. Málaga kon ook in de tweede helft nauwelijks een vuist maken. Een kwartier voor tijd kwam aan alle hoop van de thuisploeg een einde toen Filipe Luís, opnieuw op aangeven van Torres, met een fraai wippertje de eindstand op het scorebord zette.

Door de overwinning klimt Atlético in ieder geval tijdelijk over Sevilla heen naar de derde plaats, die recht geeft op plaatsing voor het hoofdtoernooi van de Champions League. De Andalusiërs komen zondag nog wel in actie, thuis tegen Sporting Gijón (12.00 uur).