Maand van de waarheid in Spanje: schema barst uit voegen

Reacties

Engelse topclubs klagen vaak steen en been over het drukke speelschema, maar komende periode hebben ze vooral in Spanje recht van spreken. Real Madrid, Barcelona en Atlético Madrid spelen in april liefst negen wedstrijden, waardoor de beslissing in de strijd om de titel niet lang meer op zich zal laten wachten.

Maand van de waarheid in Spanje: schema barst uit voegen

Even rustig bijkomen van de interlandperiode is er niet bij voor de Spaanse topclubs, die bij het vervolg van de competitie direct met hun neus in de boter vallen. Koploper Real Madrid, nummer twee Barcelona en nummer vier Atlético spelen deze maand zeven competitiewedstrijden én een tweeluik in de kwartfinale van de Champions League. Kortom: de drie clubs stappen dit weekend in een achtbaan die voorlopig nog niet van plan is tot stilstand te komen.

De meeste aandacht gaat vanzelfsprekend uit naar El Clásico op 23 april in Estadio Santiago Bernabéu, vijf dagen na de waarschijnlijk slopende returns in de Champions League. Real Madrid, dat het met Bayern München als tegenstander in de kwartfinale het minst heeft getroffen, speelt naast El Clásico ook nog de stadsderby tegen Atlético op 8 april. De Koninklijke treft in totaal drie ploegen uit het rechterrijtje, net als Barcelona. Atlético, dat niet meer serieus meedoet om het kampioenschap, neemt het komende maand op tegen vier clubs uit de toptien. Nummer drie Sevilla, dat door Leicester City werd uitgeschakeld in Europa, komt zeven keer in actie.

Manchester United
Waar ze in Engeland vaak een gebrek aan rustdagen hebben, verkeren de topclubs daar nu in rustiger vaarwater. Alleen Manchester United is nog actief op het Europese front (Europa League) en is dan ook de enige Engelse club die in april ook negen wedstrijden speelt. Arsenal, Chelsea, Manchester City (allen zeven wedstrijden) en Liverpool (vijf) hebben in dat opzicht even niks te klagen.

Het Spaanse Marca heeft het bijzonder drukke speelschema in Spanje overzichtelijk gemaakt. <br />Bron: Marca
Het Spaanse Marca heeft het bijzonder drukke speelschema in Spanje overzichtelijk gemaakt. <br />Bron: Marca
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.