Real legt druk bij Barcelona na zwaarbevochten zege

Real Madrid heeft zich zaterdag met een zuinige 1-2 zege bij Athletic de Bilbao steviger genesteld op de eerste plaats in de Primera División. De voorsprong op Barcelona bedraagt vijf punten.

Real kan zich met Barcelona op de hielen geen misstap veroorloven in La Liga. Athletic maakt op zijn beurt nog kans op de zesde plaats, die recht geeft op een ticket voor de voorronde van het Europa League-toernooi. De thuisploeg viel dan ook aan tegen Real, maar De Koninklijke counterde zich aan de andere kant naar de voorsprong.

De mooie aanval begon bij Casemiro, die Cristiano Ronaldo met een sublieme pass lanceerde. De Portugees, die net geen buitenspel stond, zag Karim Benzema in zijn ooghoeken richting het doel lopen. Een pass op maat en een dito afwerking betekenden 0-1 voor Real.

Het aanvallende voetbal van de thuisploeg bleef niet zonder beloning. Na 65 minuten kwam Athletic op gelijke hoogte door een kopbal van clubtopscorer Aritz Aduriz. Drie minuten daarna keken de Basken echter weer tegen een achterstand aan. Casemiro nam de bal vlak voor het doel aan nadat Ronaldo doorkopte. De middenvelder liet doelman Kepa Arrizabalaga kansloos: 1-2. Daarmee was de thuisploeg geveld.

Door de zege heeft koploper Real 65 punten. Dat zijn er vijf meer dan Barcelona, dat zondag Valencia op bezoek krijgt. De Koninklijke heeft daarna nog een duel tegoed. Voor Athletic raakt de zesde plaats uit het zicht. De achterstand op Real Sociedad bedraagt vier punten en die ploeg komt later op de zaterdag uit tegen Alavés.