Kopspecialist Ramos willigt met tiende treffer wens vrouw in

Reacties

Hoe moeizaam het Real Madrid soms ook vergaat, de ploeg van trainer Zinedine Zidane kan altijd weer leunen op Sergio Ramos. De verdediger kopte zondag tegen Real Betis (2-1) zijn tiende treffer dit seizoen binnen en is platinum waard voor De Koninklijke.

Kopspecialist Ramos willigt met tiende treffer wens vrouw in

Als Real Madrid dit seizoen op puntenverlies afstevent, kijken supporters in de slotfase niet alleen meer verwachtingsvol naar sterspeler Cristiano Ronaldo. Het is dit seizoen Ramos die met zijn hoofd als moordwapen van onschatbare waarde blijkt voor de koploper in La Liga.   

Zondagavond tegen Real Betis was het weer raak voor Ramos, die in de 82ste minuut de 2-1 binnenkopte en zijn ploeg ternauwernood drie punten bezorgde. Het was al zijn tiende doelpunt dit seizoen in alle competities, iets wat de Spanjaard in zijn hele carrière nog nooit voor elkaar kreeg. De bevrijdende treffer was bovendien zijn achtste met het hoofd. Geen enkele speler uit de Primera División scoorde dit seizoen vaker met dat lichaamsdeel in alle competities.

Scoren is leuk, maar de timing is vaak nog belangrijker. Wat dat betreft mag Ramos zich al helemaal een specialist noemen, want de verdediger scoorde dit seizoen liefst vijf keer in de laatste tien minuten en telkens als Real op gelijke hoogte of verliezen stond. Neem de strijd om de Super Cup tegen Sevilla (3-2), de uitwedstrijd tegen Barcelona (1-1) of het thuisduel met Deportivo La Coruña (3-2).

In dat opzicht mag Toni Kroos ook de nodige schouderklopjes ontvangen, want de middenvelder was liefst zeven keer de aangever. Al was Kroos niet degene die Ramos na afloop bedankte. 'Ik draag de zege op aan mijn vrouw. Ze vindt dat ik dat te weinig doe', zei Ramos na afloop volgens Marca. 'Ik ben blij dat ik weer weet te scoren. Maar we moeten wel beter gaan spelen om de fans meer te vermaken', zo bleef de verdediger kritisch.

Navas
De meeste aandacht in de eerste helft ging uit naar Keylor Navas, die een bal na 24 minuten niet goed onder controle kreeg en uiteindelijk knullig onder zich door liet gaan. 'We spelen in een stadion waar gewoon heel veel van ons wordt verwacht. Als een speler dan een fout maakt, dan moeten ze steun krijgen', vindt Ramos, die zijn doelman ook niks wil verwijten. 'Keylor heeft ons in de slotfase nog gered door de gelijkmaker te voorkomen. Het was goed om te zien dat hij zichzelf had verbeterd.'

Ook coach Zidane had na afloop geen slecht woord over voor Navas. De coach vond zelfs dat zijn doelman een belangrijk aandeel had in de zege van Real Madrid. 'Hij mag net als iedere andere speler fouten maken, dat hoort bij voetbal. Daarom heb ik ook niets tegen hem gezegd tijdens de rust. Keylor was uiteindelijk ook degene die met de redding puntenverlies voorkwam.'

Door de nipte zege nam Real Madrid de koppositie in Spanje weer over van Barcelona, dat zondag met 2-1 onderuit ging bij Deportivo La Coruña. Real heeft twee punten meer dan de Catalanen en bovendien een wedstrijd minder gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.