Kansenmissend Alavés genadig voor Real Madrid

Real Madrid heeft in het thuisduel met Alavés geen steek laten vallen, al mocht de koploper van de Primera División van geluk spreken dat de bezoekers enkele grote kansen onbenut lieten: 3-0.

Real kon vóór de interlandperiode al niet imponeren in de thuisduels met Las Palmas (3-3) en Real Betis (2-1). Ook zondagmiddag viel er in het zonovergoten Estadio Santiago Bernabéu aanvankelijk weinig te genieten. Cristiano Ronaldo loste in de 25ste minuut pas het eerste schot tussen de palen. Vijf minuten later was het wel meteen raak toen Karim Benzema zijn voet zette tegen een voorzet van Dani Carvajal. De openingstreffer van de Franse spits had een buitenspelluchtje.

Benzema's landgenoot Raphaël Varane had het veld toen al verlaten. De van een hamstringblessure herstelde verdediger viel in de elfde minuut uit met een nieuwe kwetsuur. Met Nacho en Pepe in het centrum en Kiko Casilla onder de lat (Keylor Navas en Sergio Ramos kregen rust) mocht Real van geluk spreken dat het de nul hield. Alavés kreeg zowel voor als na rust goede kansen op de gelijkmaker via Deyverson en Edgar Méndez.

Het had als wake-up call kunnen fungeren voor Real, maar het duurde tot de slotfase voordat de sterren van De Koninklijke echt wakker werden. Isco bracht de vierde La Liga-zege op rij in de 85ste minuut in veilige haven met een schot in de korte hoek. Kort daarna maakte Nacho er uit de rebound 3-0 van nadat een vrije trap van Gareth Bale op de lat uiteen was gespat. Benzema en Luka Modric waren toen al naar de kant gehaald door Zinedine Zidane.

Real kon het zich allemaal permitteren richting de Madrileense derby van volgende week zaterdag tegen Atlético Madrid. De voorsprong op nummer twee Barcelona bedraagt nu weer vijf punten, maar de achtervolgers komen zondag nog in actie tegen Granada. Woensdag kunnen de twee aartsrivalen aan de bak tijdens de midweekse speelronde. Real gaat op bezoek bij stadgenoot Leganés, Barça ontvangt Sevilla dat de derde plaats afstond aan Atlético door 0-0 te spelen tegen Sporting Gijón.