Isco: fase van de waarheid voor het tweede gerecht bij Real

Reacties

Real Madrid zet de titelrace zondagmiddag voort met een thuiswedstrijd tegen Alavés. VI-redacteur Bas van den Hoven over misschien wel het grootste slachtoffer van het luxeprobleem in Estadio Santiago Bernabéu.

Isco: fase van de waarheid voor het tweede gerecht bij Real

Een tweeluik met Bayern München in de Champions League en in de competitie krakers tegen Atlético Madrid en Barcelona; het is nog niet eens de helft van wat Real Madrid te wachten staat in april. Een helse reeks die moet leiden naar nieuw succes en in het geval van Isco ook niet onbelangrijk: meer duidelijkheid.

Het beeld uit Estadio Mestalla is onschuldig en tegelijkertijd veelzeggend. Tijdens de uitwedstrijd tegen Valencia in februari kijkt Isco op en roept naar de persoon boven hem: 'Tweede gerecht.' Álvaro Morata hoort het en voegt toe: 'En ik ben vandaag het toetje.' De twee barsten in lachen uit na het voorspellen van de wissels van Zinedine Zidane, die het duo ook die avond laat invallen. Zoals bijna gebruikelijk als er geen personele problemen zijn.

Het vervelende voor Isco is dat zijn geliefde positie er bij Real de laatste maanden niet is en er voorlopig ook niet lijkt te komen. De belangrijkste reden: Casemiro. 'Onze Makélélé', noemde Gareth Bale hem al eens. 'Hij tackelt letterlijk alles wat beweegt, zelfs als het de scheidsrechter is.' Zonder enige franje stelt de Braziliaan de sterren in staat te schitteren. De aanwezigheid van Casemiro geeft Zidane alle reden om met de punt naar achteren te spelen op het middenveld, hoe zonde dat ook is vanwege alle creativiteit binnen de Real-selectie.

De programma's van de Spaanse topclubs in april. (graphic via Marca)
De programma's van de Spaanse topclubs in april. (graphic via Marca)

Van de mogelijke 2.430 minuten in de competitie kwam Isco er dit seizoen 1.175 in actie. Het resulteerde in zes goals en vijf assists. Binnen de Real-selectie creëren alleen Toni Kroos en James Rodriguez gemiddeld vaker een kans. Komt de lichtvoetige Isco aan de bal, dan gebeurt er wat. Het maakt de Spanjaard tot publiekslieveling. De vraag is voor hoe lang nog. De 24-jarige Spanjaard zegt meer te willen en dan vooral meer speeltijd. Dat in combinatie met zijn medio 2018 aflopende contract maakt hem tot een hoofdrolspeler in de geruchtencarrousel, met als meest pikante verhaal in gerenommeerde Spaanse media de vermeende interesse van Barcelona.

Detail: Isco zou opgegroeid zijn als Barça-supporter. De jeugdfoto waarop Isco gehuld is in een Barcelona-shirt is daarbij het meest aangedragen bewijs.

Het managen van een situatie als die rond Isco, die zelf zegt komende zomer pas duidelijkheid te willen geven over zijn toekomst, is wat Zidane dit seizoen heeft bewezen als geen ander te kunnen. Wisselen is bij een ploeg als Real de kunst van het tevreden houden. De Fransman was er tot nu toe meester in, al breekt de periode van de waarheid aan. Negen wedstrijden in 29 dagen. Koploper in La Liga en kwartfinalist in de Champions League. Succes gloort en tegelijkertijd is er nog alles binnen mum van tijd te verliezen.

Ongetwijfeld heeft Isco daarbij een rol, ook tegen Alavés. Het zijn die wedstrijden die nu eens de opmaat naar meer moeten zijn voor de spelmaker. Naar een basisplaats in El Derbi Madrileño, El Clásico en de duels met Bayern. Het liefst als iedereen fit is. Dan doet Isco er écht toe.

Eerder deze week in Madrid: Isco duikt bij een pleintje op om een balletje te trappen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.