Atlético Mineiro gunt Chapecoense alle tijd om te rouwen

Reacties

Atlético Mineiro laat de competitiewedstrijd tegen Chapecoense uit respect voor de slachtoffers van de vliegtuigramp in Colombia schieten. Dat heeft de voorzitter van de Braziliaanse club donderdag tijdens een persconferentie bevestigd. Het duel stond op 11 december op het programma.

Atlético Mineiro gunt Chapecoense alle tijd om te rouwen

Chapecoense werd ongenadig hard getroffen door de vliegramp en volgens Atlético Mineiro is het nog veel te vroeg om aan het sportieve te denken, zo laat president Daniel Nepomuceno weten. 'We geloven in sport en respecteren de pijn. Het is niet het moment om te eisen dat de wedstrijd gespeeld wordt.

Eerder deze week doken in Braziliaanse media berichten op dat bondsvoorzitter Marco Polo Del Nero eiste dat het duel in de laatste speelronde van de Braziliaanse competitie gewoon werd afgewerkt, dan maar met jeugdspelers aan de zijde van Chapecoense. Nepomuceno bevestigde dat hij inmiddels gesproken heeft met Del Nero en dat laatstgenoemde van gedachte is veranderd.

Oorzaak
Het vliegtuig met daarin de selectie van Chapecoense is neergestort als gevolg van een brandstoftekort, zo werd woensdag duidelijk uit de geluidsopnames vanuit de cockpit. Inmiddels is duidelijk geworden dat er wel een poging is gedaan voor een noodlanding. Maysa Brito zat in een toestel van VivaColombia en stelt op haar Facebookpagina dat dat vliegtuig de daling naar de bewuste landingsbaan net had ingezet, toen het noodsignaal van het verongelukte vliegtuig kwam. Bij het toestel van VivaColombia was sprake van technische problemen.

Lees in ons dossier alles over de nasleep van de vliegtuigramp.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.