Minuut stilte in CL en EL vanwege tragedie Chapecoense

Reacties

Voorafgaand aan alle wedstrijden in de Champions League en Europa League van volgende week zal één minuut stilte in acht worden genomen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegramp nabij Medellín van afgelopen maandag.

Minuut stilte in CL en EL vanwege tragedie Chapecoense

Bij de crash kwam bijna het volledige team van het Braziliaanse Chapecoense om het leven. De ploeg was op weg naar Colombia om de eerste wedstrijd in de finale van de strijd om de Copa Sudamericana af te werken. De opponent Atlético Nacional heeft al aangeboden om de trofee te schenken aan Chapecoense.

'Het Europese voetbal wil zijn medeleven overbrengen aan AF Chapecoense, de Braziliaanse voetbalbond, de Zuid-Amerikaanse confederatie en alle slachtoffers en hun families', meldt UEFA-president Aleksander Ceferin in een verklaring. 'Deze tragedie is een klap voor het hele voetbal.'

Ook in de Bundesliga houden spelers komend weekeinde één minuut stilte naar aanleiding van de vliegramp. Tevens zullen ze rouwbanden dragen. De KNVB heeft nog geen mededelingen gedaan over een mogelijke minuut stilte voorafgaand aan wedstrijden in het betaalde voetbal.

Lees in dit dossier alles over de vliegramp en de gevolgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.