Laatste woorden piloot Chapecoense: 'Brandstof is op'

Reacties

Het vliegtuig met daarin de selectie van Chapecoense is neergestort als gevolg van een brandstoftekort. Dat blijkt uit de geluidsopnames vanuit de cockpit.

Laatste woorden piloot Chapecoense: 'Brandstof is op'

In zijn laatste woorden richting de luchtverkeersleiding in Medellin roept de piloot dat de brandstof op is en er sprake is van volledig uitvallen van de elektrische systemen van het vliegtuig. Dinsdag berichtten Zuid-Amerikaanse media nog dat de piloot vlak voor de crash brandstof zou hebben gedumpt om een explosie te voorkomen.

De crash vlak buiten Medellín kostte 71 van de 77 inzittenden het leven. Drie spelers van Chapecoense, dat voor de heenwedstrijd van de finale van de Copa Sudamericana tegen Atlético Nacional naar Colombia reisde, overleefden de crash. Atlético Nacional heeft laten weten de Copa Sudamericana aan Chapecoense te willen schenken.

Chapecoense heeft woensdagavond een update gegeven over de toestand van de drie spelers die de ramp overleefden. Verdediger Neto verkeert in kritieke toestand, maar is stabiel en heeft perspectieven op verbetering. Bij doelman Follman is al een been geamputeerd, zijn andere been is een bron van zorg. Mogelijk moet aan die kant nog een voet geamputeerd worden. Allan Ruschel heeft een rugoperatie ondergaan, verkeert in kritieke toestand maar heeft ook perspectieven op verbetering.

Bekijk hier al onze video's