Aston Villa ondanks goede start ten onder tegen Stoke City

Aston Villa heeft de goede start in eigen huis tegen Stoke City geen vervolg kunnen geven. The Villans kwamen al na vijf minuten op voorsprong, maar moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in de bezoekers: 1-4.

Voor de rust werd de vroege treffer van de Belg Christian Benteke, die met een hard schot in de korte hoek de score opende, al ongedaan gemaakt. Doelpunten van Peter Odemwingie, Peter Crouch (rechts op de foto met Erik Pieters) en Steven N'Zonzi kregen het tot de nok toe gevulde Villa Park behoorlijk stil.

Aan de treffer van de ervaren Crouch, die bij de treffer van Odemwingie nog als aangever fungeerde, zat een Nederlands tintje. Voormalig FC Twente-aanvaller Marko Arnautovic stuurde Erik Pieters met een fraaie hakbal weg. De zeventienvoudige international van Oranje, die in de 77ste minuut werd vervangen door Marc Muniesa, bediende Crouch vervolgens op maat: 1-2.

In de slotafse bepaalde Geoff Cameron, op aangeven van Arnautovic, de eindstand in Birmingham. Daarmee zette Stoke op bezoek bij Villa, dat de laatste twee competitieduels met Norwich City (4-1) en Chelsea (1-0) winnend afsloot, de sterke reeks in de Premier League voort. The Potters zijn nu vier duels op rij zonder nederlaag. Arsenal (1-0), West Ham United (3-1) en Aston Villa werden verslagen, terwijl de ploeg van manager Mark Hughes gelijk speelde tegen Norwich (1-1).

Aston Villa, waar Ron Vlaar, Leandro Bacuna en Karim El Ahmadi allen in de basis begonnen, raakt door de nederlaag de tiende plaats kwijt aan Stoke en bezet nu de elfde plek in de Engelse competitie. Overigens maakte El Ahmadi de wedstrijd niet vol. De ex-speler van FC Twente en Feyenoord moest na een half uur naar de kant met een spierblessure.